因為自駕遊入到黎梅窩喎知食咩好,亂咁行就入左呢間食泰國菜😁(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑Pad Thai Noddles($88)呢個等左差不多半個鐘先有得食,食左個菠蘿炒飯一半先上枱,因為已經食到飽飽地,所以其實都唔係好食得落呢個😂😂😂Pad Thai味道唔算話好平時食個種味道,我覺得爭咁少少酸味🤔不過都係超級大份,食極都仲有🫣菠蘿炒飯Pineapple fried rice($118)菠蘿炒飯都係食泰國野未叫既一款喇,咁岩我地同隔離枱都有叫,一上枱大家都捧住黎影相,因為佢成個size真係分分鐘大個你塊面😂😂😂我地畢左2-3碗以為下面係咪應該係啲菠蘿/其他野墊或,點知食極麵仲係有,加埋應該有6-7細碗😂😂呢個價錢黎講係好抵食,味道麵唔錯既既,夠多菠蘿粒🍍同埋最緊要係即叫即整夠新鮮😎👍🏻Chicken Pandan($98/6件)係用班蘭葉包住一舊雞塊烤,好熱辣辣咁上枱,雞亦都烤得好juicy好嫩滑,唔錯唔錯🤗三色冰Tri Color Cooler ($35)夏天塊戶外真係好熱,所以都都叫左杯凍野降下溫😎椰汁味重,同埋都好多個啲啫喱係低,中規中矩喇😁芒果糯米飯Mango
因為自駕遊入到黎梅窩喎知食咩好,亂咁行就入左呢間食泰國菜😁

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑

Pad Thai Noddles($88)

Chicken Pandan($98/6件)

三色冰Tri Color Cooler ($35)

芒果糯米飯Mango Sticky Rice($68)
呢個又係叫佢上枱之後等左15分鐘先有,偷睇到幾個後生店員係到慢慢整😂😂個糯米飯蒸得幾軟熟同好香椰汁味😁芒果🥭份量如果再多啲好啲,當日款芒果就唔算好甜,係比較有清香花香味個款🙃

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
其實我都唔知係梅窩食野本身係貴唔貴,但會覺得啲野要特登運入去應該會貴啲😂😂咁呢間既價位同普遍市區餐廳唔會話差好多,但份量食得飽你😎😎

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
因為今次係入左大嶼山自駕遊,所以就塊左梅窩兜個圈遊覽下,因為冇特別搵想食咩,都係隨心行過就入左去食😂梅窩泊車好方便,我地泊左係對住個海邊既位置再周圍行,係寧靜既感覺呀🤗

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
入到去餐廳啲裝修係比較古舊,坐坐下偷聽到老闆係英國人,啲員工係啲後生外國人多,仲有2個東南亞feel既姨姨😂😂成個裝修感覺就係外國人放好多東南亞裝飾咁😂冷氣就愈坐愈覺得熱,仲要因為上菜時間耐,越食越熱😂😂😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
如果入到梅窩唔想食西式野又諗唔到食咩可以一試😂😂但要預番唔好趕時間去食,因為上菜時間比較耐🫣🫣同埋係有機會要用英文落單😛😛不過我覺得份量夠大係算係抵食既😝😝