2020-09-22 87 views
今次又嚟到馬灣啦🍖上次就去咗沙灘附近望住 青馬大橋食嘢😝😝今次就去返民居附近食啦😋見到呢間裝潢好溫馨嘅cafe,叫做coffee on the sand, 係食土耳其菜嘅☺️☺️出於好奇土耳其菜係乜嘢口味嘅我就揀咗呢間試啦入到去嘅時候老闆娘好nice好熱情,老闆娘知我唔多鍾意食肉就整咗個素菜,好貼心啊🍲三色園池素雞飯呢個飯大大碗☺️☺️而且好吸睛,有唔同嘅蔬菜、素雞肉、鷹嘴豆醬、紅蘿蔔蓉、糙米飯,未食過鷹嘴豆醬既我 覺得都好吸引 好好食,健康得黎又好食~食入口呢就口感豐富~好fresh😝素雞好惹味。🌯 土耳其燒烤雞卷雞卷份量好充足,一個雞卷兩個人食都可以飽肚😍 雞卷仲有配合唔同嘅蔬菜,包括:蕃茄、生洋蔥、生菜,所以食落去唔會太膩,而且燒烤汁配合雞肉好夾, 同埋雞卷係店家即時整,唔會擺咗好耐~所以熱辣辣架~係土耳其特色主菜之一🍧開心果酥餅仲有叫左個叫Baklava甜品,個賣相係個個正方形酥餅配合埋雪糕,土耳其餅係蜜餅黎架,所以食入口甜甜地仲有堅果碎~呢個甜品同咖啡或者茶好配, 咖啡嘅苦澀味同埋咖啡酸味 配合雪糕嘅甜味可以作為一個點綴 ,雪糕嘅味道變相更加突出。係土耳其特色甜品之一,絕對推介大家一

🍲三色園池素雞飯

🌯 土耳其燒烤雞卷

🍧開心果酥餅
係土耳其特色甜品之一,絕對推介大家一試😝

土耳其熱沙上煮咖啡
店入面有一個來自德國嘅香港人咖啡師,佢好熱情~ 佢會同顧客介紹好多唔同嘅咖啡知識同埋咖啡手法,包括:將咖啡買入熱沙煮嘅土耳其咖啡、 、咖啡師改良嘅香港精製土耳其改良版咖啡、仲有大家平時都會接觸到嘅手沖咖啡。
喺烹煮咖啡嘅過程之中佢會同大家介紹一啲小知識,令大家等咖啡嗰陣時唔會悶,呢間仲有好多獨有既咖啡豆,所以咖啡迷一定要去試下呢位咖啡色嘅水準同埋佢唔同咖啡嘅風味啦😋😋