2024-04-09 420 views
外表不太顯眼的小店,見到menu 有比較少見的「薺菜」雲吞,就入去試一試。店鋪好似只得兩公婆,所以午餐時段樓面顧不上來。踏進鋪頭,冇人招呼的? Anyway, 最後店主都從廚房走出來,感受到佢都好忙。蔥油拌麵:攪拌麵條,有香香的蔥油味。Nice smell!麵條調味剛剛好,唔會太鹹唔會太甜,味道剛剛好。係喜歡蔥油麵嘅朋友,應該會滿意嘅味道。薺菜小雲吞:第一次食薺菜小雲吞,貪新鮮試一試可以。但係個人感覺薺菜個味道唔算太濃郁。如果唔鐘意好大浸菜味嘅朋友,可以一試。但係我本人就鍾意多啲味嗰種,即係韭菜、芹菜嗰啲比較係我鍾意嘅味道。湯底就一般味精湯底,冇乜特別。總結:埋單冇加一,先50幾蚊一個lunch,仲可以想點。係想平平哋食住家味道,一個可以一試嘅選擇。

蔥油拌麵:

薺菜小雲吞:

湯底就一般味精湯底,冇乜特別。

總結: