2020-05-27 1288 views
連續食左幾餐西餐做lunch 今日就轉下口味 食住家菜!之前幫襯幾次都係拜托同事幫我外賣自取 因為個排擴充後 唔夠人手送外賣 所以外賣自取有9折! (唔肯定而家仲有冇🙈)同同事係營樂堂食通常都係叫幾個小菜再一齊share!(當然一定一定要用公筷!)住家飯套餐配飯/粟米粥+飲品/湯!好大碗飯👆🏼唔想食咁飽既話 我會建議揀粟米粥! 當日既餐廳係清補涼 好夠味 又好岩初夏呢個天氣飲!秘制慢煮牛腩 ($60)呢碟菜式既前身係 慢煮牛肋條😛 同事話食過牛肋條版本係比較冧身 有慢煮既味道! 但轉左牛腩之後就唔覺得似慢煮 因為肉質幾乾..希望之後轉番做牛肋條啦!日式薑汁炒豬肉 ($58)本來以為會好似吉X家牛肉飯版 但改用火鍋豚肉片😛但原來唔係! 呢碟小菜睇落好中式啊 有幾多洋蔥同蔥!薑味唔重 味道都偏向中式 唔濃味 切合住家飯既味道!肉末豆角粒炒蛋 ($55)炒蛋既比例佔最多 炒蛋炒得恰到好處 唔老又黏得住肉碎同豆角! 總括黎講💁🏽‍♀️營樂既住家飯小菜份量算多 一個人未必KO到成碟/ 食到一大半會覺得厭😛所以我都係建議大家幾個一齊share唔同既小菜 會食得開心好多! 😄
連續食左幾餐西餐做lunch
今日就轉下口味 食住家菜!

同同事係營樂堂食通常都係叫幾個小菜再一齊share!
(當然一定一定要用公筷!)

住家飯套餐配飯/粟米粥+飲品/湯!
好大碗飯👆🏼
唔想食咁飽既話 我會建議揀粟米粥!
當日既餐廳係清補涼 好夠味 又好岩初夏呢個天氣飲!

秘制慢煮牛腩 ($60)
希望之後轉番做牛肋條啦!

日式薑汁炒豬肉 ($58)
本來以為會好似吉X家牛肉飯版 但改用火鍋豚肉片😛
但原來唔係! 呢碟小菜睇落好中式啊 有幾多洋蔥同蔥!
薑味唔重 味道都偏向中式 唔濃味 切合住家飯既味道!

肉末豆角粒炒蛋 ($55)

總括黎講💁🏽‍♀️
$58 (Lunch)