2023-09-22
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽-晚市廚師發辦 $480 🥢前菜一品🥗野菜沙律🆗細細碗嘅野菜沙律配上芝麻醬,味道幾開胃。🥢刺身三款🦪生蠔🆙生蠔超級清甜,生蠔上面嘅啫喱大大提升咗生蠔嘅鮮味。🐠油甘魚🆗肉質鮮美,切片整齊,色澤鮮亮。🐙 八爪魚🆙八爪魚吸咀配上三文魚筋子,咬落去質感韌而有嚼勁,仲非常之彈牙。細細粒嘅三文魚筋子作為配料,淡淡嘅鹹味配合吸咀嘅鮮甜增添咗一層豐富嘅層次感。🥢廚師發辦 六件壽司🍣三文魚壽司🆗火炙三文魚壽司配上生菜仲有脆脆,非常爽口。🍣赤蝦壽司🆙赤蝦上面嘅明太子冇添加任何色素,色彩自然。明太子嘅味道鮮美,帶有微辣嘅風味。而金飛魚子亦呈現透明嘅色澤,顯示出新鮮度高,質感細緻。赤蝦壽司嘅口感豐富,赤蝦肉質鮮嫩,明太子同金飛魚子嘅爽滑口感。🍣右口魚邊壽司🆙野生右口魚肉質鮮美,帶有少少甜味。🍣吞拿魚壽司🆙呑拿魚肉質軟綿,入口即溶。味道鮮美而且平衡,唔會過於鹹或者膩口。加上紫菜嘅香脆口感,增添口感層次。🥢 甜品:抹茶雪糕 🆗甜品有幾款味道選擇,包括抹茶、開心果、芝士等等。我當然揀咗最鍾意食嘅抹茶雪糕🤩,抹茶雪糕嘅味道濃郁,明顯地食到抹茶嘅苦甜味道,同埋微微嘅草本香氣。🥢 飲品
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽
晚市廚師發辦 $480
🥢前菜一品
🥗野菜沙律🆗
細細碗嘅野菜沙律配上芝麻醬,味道幾開胃。
🥢刺身三款
🦪生蠔🆙
生蠔超級清甜,生蠔上面嘅啫喱大大提升咗生蠔嘅鮮味。
🐠油甘魚🆗
肉質鮮美,切片整齊,色澤鮮亮。
🐙 八爪魚🆙
🥢廚師發辦 六件壽司
🍣三文魚壽司🆗
火炙三文魚壽司配上生菜仲有脆脆,非常爽口。
🍣赤蝦壽司🆙
🍣右口魚邊壽司🆙
野生右口魚肉質鮮美,帶有少少甜味。
🍣吞拿魚壽司🆙
🥢 甜品:抹茶雪糕 🆗
🥢 飲品:波子汽水🆗
個餐仲附送無酒精飲品,可以揀梳打水、波子汽水、汽水等等。
🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.875/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ 泓料理 (佐敦)
佐敦長樂街28號地舖
#bakdiuomakase #bakdiu油尖旺區#bakdiu佐敦