2023-04-11
今晚來到佐敦, 朋友食完下午茶沒多久,所以選擇了有多間分店的正九清湯腩食粉麵。餐廳粉麵飯都有,而且可以 選擇粗面、伊麵、米粉、米線或上海麵……等等,而且牛腩要肥或者半肥瘦都可以先揚聲,可以有選擇,為顧客著想, 都頗為貼心。崩沙腩湯米線$58 湯底好清甜,崩沙腩切得不厚也不薄,每件都差不多有筋位,有少少肥,筋位煙韌爽口,又夠淋滑,真係非常正,牛肉相當有牛味,有口感份量也不少,透明的筋位爽口煙韌又夠淋。坑腩撈粗麵$70坑腩撈粗麵,坑腩也是上等的坑腩, 瘦中有少少肥,非常正,入口煙韌又有口感,軟淋不鞋,好有牛味。撈粗麵加了腩汁,味道特別香,跟配有一碗湯。紅油抄手$24紅油抄手看落份量好像不多,但食落原來裏面都有很多隻,抄手皮都好淋滑,差不多一口一個,裏面的肉很鮮甜!食完真心覺得質量及味道不錯,下次有機會再食!
崩沙腩湯米線$58
坑腩撈粗麵$70
撈粗麵加了腩汁,味道特別香,跟配有一碗湯。
紅油抄手$24
食完真心覺得質量及味道不錯,下次有機會再食!