應朋友邀請,今晚去了佐敦一間音樂素食餐廳~ 我行我素音樂餐廳 Eagle & Sparrow Music Café,原來餐廳仲係社企,店員來自不同國籍和年齡層,餐廳除了幫助弱勢社群就業之外,還有派發素食飯盒給有需要人士,非常值得支持和推廣💕💕💕餐廳裏面有一個小型舞台,逢星期四至日晚上會有不同的音樂人進行現場音樂表演,氣氛很好,聽住歌食素,心境更平和,感覺好放鬆😎墨西哥辣辣辣卷(Spicy Chipotle Wrap),原來素食都可以咁靚咁精緻,辣辣卷有兩件,味道有少少辣,最鐘意係裏面嘅牛油果,薯角做配菜,脆口唔油膩👍SAY HI 蟹餅(Crab Croquette),外觀和蟹肉做的蟹餅是一模一樣的,食落香口,但有少鹽少油嘅健康感覺,伴埋沙律菜,加添了一份清新味道。金莎特飲Ferrero Du Choc,味道偏淡,除咗薄荷葉,仲有一粒純朱古力,啱曬我口味,打卡必點!粉紅佳人My Heart Latte,奶味較濃,顏色超靚。生酮杯子蛋糕,非常鬆軟,咖啡味,一啲都唔甜。

原來餐廳仲係社企,

餐廳裏面有一個小型舞台,

墨西哥辣辣辣卷(Spicy Chipotle Wrap),
墨西哥辣辣辣卷

SAY HI 蟹餅(Crab Croquette),
SAY HI 蟹餅(Crab Croquette)

外觀和蟹肉做的蟹餅是一模一樣的,食落香口,
SAY HI 蟹餅(Crab Croquette)

但有少鹽少油嘅健康感覺,伴埋沙律菜,加添了一份清新味道。

金莎特飲Ferrero Du Choc,
金莎特飲

粉紅佳人My Heart Latte,
粉紅佳人

奶味較濃,顏色超靚。

生酮杯子蛋糕,

非常鬆軟,

咖啡味,一啲都唔甜。
2024-08-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner