2024-11-21 30 views
黎左佐敦廟街食雲吞麵😋呢間沾仔記好似已經開左好多年,主要就係做雲吞、鯪魚球同牛肉既湯麵,價錢都幾抵食。1️⃣雙拼湯麵(雲吞加鮮牛肉湯麵)($42)雲吞有兩大粒!皮薄,咬開入面已經見到起碼有兩三隻蝦😳大粒足料!牛肉係有質感一啲都唔韌,質素係唔錯架wor! 大地魚湯底清甜,麵夠爽彈👍2⃣️雙拼湯麵(雲吞加鯪魚球湯麵)($42)鯪魚球同雲吞都各有兩粒,鯪魚球比我想像中大粒,一落食一路食到魚香味~湯底都係清甜,加少少醋更加好味。3⃣️時令油菜(上湯豆苗)($26)有得揀上湯或者蠔油,感覺豆苗配上湯夾啲。湯底都係清甜type,豆苗份量算唔錯~4️⃣甜酸炸雲吞($45)炸得好脆而且一啲都唔油,餡料一樣係大大粒足料,點埋甜酸醬開胃好食!

1️⃣雙拼湯麵(雲吞加鮮牛肉湯麵)($42)
雲吞加鮮牛肉湯麵

2⃣️雙拼湯麵(雲吞加鯪魚球湯麵)($42)
雲吞加鯪魚球湯麵

3⃣️時令油菜(上湯豆苗)($26)
時令油菜

4️⃣甜酸炸雲吞($45)

雲吞加鯪魚球湯麵
時令油菜