2022-02-28 323 views
佢地原本既店舖係位於銅鑼灣,而二月中既時候就搬左去佐敦😎新店色調都係以藍色為主,感覺舒適💙座位就分開兩個area🍽除左室內仲有半開放式座位,大家可以帶埋自己嘅🐶🐱!不過而家咁凍都係坐返室內適合少少🤓當日下晝三點去到都等左差唔多20分鐘先入到,快啲睇下究竟值唔值得等😏:🍴Yokohama🇯🇵 $158呢個好好味😋好似食緊放大版既和牛壽司🍣澳洲和牛有四大塊好粉嫩好淋👍🏻而且有牛味🐄牛肉下面既飯都有炙燒過!好香🤤份量亦岩岩好🤩配埋酸酸甜甜既醬汁同埋醃蘿蔔一齊食好滿足呀!Toppings既溏心蛋同埋炸蓮藕片都唔可以錯過!係出色既😝非常推薦😍🍴London🇬🇧 $118望落感覺同shakshuka有啲似🤣不過呢個就係焗豆燉豬肩肉🥘 豬肩肉既份量好多,肉質有啲嚡,但勝在入味!蕃茄醬汁十分濃🍅酸酸甜甜好開胃👍🏻略嫌麵包比較少😅因為食完兩件麵包之後仲有好多醬汁餘左喺隻碟到,就咁食既話就有少少鹹🤫 🍴Calcutta wings🐔 $78原本想試佢地既麻辣蓮藕片,點知已經賣晒🤓就試下呢個北印蕃茄咖喱雞翼😝雞翼有六隻,每隻都好飽滿好多肉👍🏻咖喱都好惹味,好重香料味!不過相比其他主菜之下就無咁大驚喜啦!但味

🍴Yokohama🇯🇵 $158

🍴London🇬🇧 $118

🍴Calcutta wings🐔 $78
原本想試佢地既麻辣蓮藕片,點知已經賣晒🤓就試下呢個北印蕃茄咖喱雞翼😝雞翼有六隻,每隻都好飽滿好多肉👍🏻咖喱都好惹味,好重香料味!不過相比其他主菜之下就無咁大驚喜啦!但味道都OK!

🍴Caramel Flan Cake🍰 $58
必點🌟層次好豐富😋首先面頭係一層好脆既焦糖,跟住就係焦糖布甸🍮最下面就係蛋糕🍰蛋糕既質感好輕盈👅味道唔會好甜而且食得出布甸既蛋香🥚真係會食到停唔到口🙈

飲品方便就叫左一杯Cappuccino☕️同埋伯爵茶鮮奶🥛味道正常無咩特別所以就唔特登介紹啦🙂

整體來講,食物質素高質😆價錢正常🤓食物選擇雖然唔算好多但勝在樣樣都夠精緻好fusion🤪岩哂打卡📸佢地每個主菜都係用唔同城市名來命名😃好特別!店員都好friendly👍🏻不過環境就有少少迫,枱與枱之間既距離唔算好多,希望可以改善🤏如果大家想放鬆下chill下來呢到食返個brunch就岩哂🥰
2022-02-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
  • Yokohama
  • Caramel  Flan  Cake