2023-01-15
之前成日見到有𝐢𝐠 𝐩𝐚𝐠𝐞介紹呢間不籽是咖啡,今次就同朋友去試下佢,點知大家食完都有啲失望,未黎又想黎既朋友可以再考慮下先( •̥́ ˍ •̀ू ) 🫧ᵕ̈ 軟殼蟹卡邦尼扁意粉 $𝟏𝟑𝟖🫧ᵕ̈ 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬 $𝟏𝟐𝟖🫧ᵕ̈ 北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉 $𝟏𝟐𝟖🫧ᵕ̈ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟕本身諗咗好耐要個龍蝦湯烏冬定帶子蟹籽意粉好,之後睇睇下見到𝐨𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰有人食咗個軟殼蟹𝐫𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨望落好吸引咁,隻軟殼蟹又半個碟咁大咁就叫咗個軟殼蟹𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚試下~點知一黎到我同個𝐟𝐫𝐝望住隻軟殼蟹呆咗,細隻到張相既一半都冇,仲要炸得耐咗啲,睇落有啲燶燶地咁( •́ω•̩̥̀ )然後我試下個𝐟𝐫𝐝個帶子忌廉扁意粉,點解個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞同我個𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞幾乎一模一樣既(๑´0`๑)..最後試咗朋友叫嗰個好𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞既龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬,個湯係好重口味既,不過唔係好重既龍蝦味而係偏向單一既鹹味,明明係𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐡但真係有啲失望最後個𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞係𝐨𝐤既,係偏淡既𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞,抹茶控就應該麻麻地佢喇
( •̥́ ˍ •̀ू )
🫧ᵕ̈ 軟殼蟹卡邦尼扁意粉 $𝟏𝟑𝟖
🫧ᵕ̈ 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬 $𝟏𝟐𝟖