2015-04-23 327 views
成日經過呢頭,見倒呢間萍姐泰國野貼左咁多明星合照響門口,以為有啲料到啦尋晚陰差陽錯終於行左入去試!首先一入到去係完全冇人望你,個鋪面得百幾尺,一個泰國男仔響半開放廚房做緊野,另有一個老男人做樓面我估你企到所有客望住你,職員都係唔會望你!好,我地以為佢地忙緊唔得閒理我地啦,得一張4人枱有位,我地唯有自己坐低坐低左陣,佢地都係唔覺得你存在緊,冇辦法直頭行埋去問佢攞MenuMenu係點菜紙形式,一半係串燒點左雞腎串燒,海鮮炒飯,冬蔭公湯,椰青同青檸梳打菜未上仲飲緊椰青既時候,有4個客入左來,果時另一邊岩岩走左枱2人客枱,佢地4個人自己搬左啲椅去坐2人客枱後尾個老男人(我估係老闆)終於出聲,語氣係嫌我地兩枱客麻煩咁叫我地對調坐好正常,個老男人幫我地搬返張枱既所有野去新調果張枱度,但佢將我地所有紙巾掉晒,連我地自己果包都掉埋!野食上枱更加精彩,海鮮炒飯,朋友食左一啖話好難食,我都唔信,因為個樣都正常。試左,唔「難食」因為冇怪味,但係真係唔好食。個飯好淡好淡,啲海鮮梅梅地,作為一間餐廳,海鮮炒飯可以炒到咁佢都勁有冇見過咁淡色既冬蔭公湯?除左入口果一鼓辣味,佢其實係水來椰青,我第一次覺得去餐廳叫返啲
我估你企到所有客望住你,職員都係唔會望你!
Menu係點菜紙形式,一半係串燒
點左雞腎串燒,海鮮炒飯,冬蔭公湯,椰青同青檸梳打
有冇見過咁淡色既冬蔭公湯?除左入口果一鼓辣味,佢其實係水來
椰青,我第一次覺得去餐廳叫返啲保險少少既野係絕對冇錯架
朋友杯青檸梳打,係三催四請老闆大人先慢慢沖製而成

食野其間隔離枱埋單,叫左幾次收錢個老男人完全冇理過佢地
做生意做到成班客去乞食咁款,如果啲野食出眾,都話有個原因丫。我好少比食物一分,呢間真係好不知所謂