2020-02-21 28 views
喺中環酒吧街附近,見到呢一間專門食串燒嘅餐廳。餐廳嘅裝潢好日本風,而且擺放左好多唔同嘅日本酒,可惜我唔係太飲酒,所以無試到。餐牌上嘅食物都係以串燒為主,亦都有烏冬等等嘅主食,可以填飽個肚。我同朋友嗌左呢一個可爾必思同巨峰提子梳打,飲落去唔會太甜而且好大杯,食串燒一定要飲呢一啲野去中和返!然後好鍾意食牛嘅我,就嗌左呢一個牛舌同埋A5和牛粒串燒!佢嘅牛舌同和牛粒都煮得啱啱好,食落去嘅汁唔會好鹹,而且和牛粒亦都入口即溶嘅感覺。鍾意食雞軟骨嘅我,嗌左一碟炸雞軟骨食,佢食落去唔會好油膩,同埋份量都好多。呢一個燒飯糰個人覺得好特別,亦都好值得試下!佢雖然燒過嚟,但係飯焦食落去好有咬口,而且亦都有少少嘅調味,食落去一啲都唔dry!之後我哋仲嗌左呢一個蘆筍豚肉卷、雞軟骨同免治雞肉棒。佢嘅免治雞肉棒仲可以配佢嘅生蛋,食落去味道啱啱好,而且啲免治肉亦都唔會好鬆散。呢一個大蔥雞肉同茄子,個人認為佢嘅茄子非常之好食,燒得啱啱好而且調味都調得好好!而佢嘅大蔥雞肉雖然啲大蔥燒得燶左少少,但啲雞肉燒得啱啱好,而且好嫩滑。佢嘅粟米個人覺得佢上面嘅牛油搽得啱啱好,而且燒得唔會太過熟。呢一個清酒煮蜆,佢啲蜆粒粒都好大,而
喺中環酒吧街附近,見到呢一間專門食串燒嘅餐廳。

呢一個清酒煮蜆,佢啲蜆粒粒都好大,而且個湯亦都可以試吓。

呢一個比目魚雖然百幾蚊,但係我覺得係全晚最好食嘅一碟!佢燒得啱啱好,肉質好亂滑,啲醬汁都好入味,而且食得出佢嘅魚好新鮮!