2016-05-13
果日約左朋友去果道睇戲,佢話貪果道即日買飛都有位喎!點知原來果道都有間金記喎~但有D唔同,呢道係食避風塘風味食架喎出面既金記無既..咁梗係試下無既嘢啦HAHAHA...美味秘笈呢個系列我未見過~唔理食咩先,天氣熱左我好口渴,叫嘢飲先點知發現之前我最愛飲既奶水有凍既?咁試下先啦左手邊係朋友叫既凍杏霜我無飲過唔知咩味右手邊係凍奶水,我個人覺得熱好飲多了下次都係叫返熱好D我地叫左個燒餓,嘩!好鬼靚咁喎仲都幾好味,肉質嫩滑,又唔會太肥佢仲好溫馨地有一個座熱食物既位放左2個小蠟燭呢個椒鹽鮮尤雖然做左椒鹽都食出D鮮尤好彈口個椒鹽又無太鹹避風塘油鹽水浸大蜆,好鬼鮮甜,朋友咁岩就到有D沙,但我就無食到有喎呢個大蝦,肉都好爽口,不過個頭唔知係咪整到有D黑左咁我唔敢食頭呢個法國米酒,店舖介紹既,品酒唔係我強項又唔嗜酒既覺得都算順口韭黃大蝦炒蛋,份量都好大碟雖然蛋唔算好滑果隻,咁大碟好抵食下我覺得全晚戲玉係呢碟避風塘蒜香炒辣蟹勁多肉喎,聽伙記講呢D係印尼肉蟹唻我好鐘意呢D咬落淡淡肉既蟹同埋佢辣得唻又唔會太辣,岩晒我呢D唔係好食得辣既人而朋友仲激讚佢D蒜用唻撈飯的話一定勁正
點知原來果道都有間金記喎~
但有D唔同,呢道係食避風塘風味食架喎
出面既金記無既..
咁梗係試下無既嘢啦
HAHAHA...美味秘笈 呢個系列我未見過~ 唔理食咩先,天氣熱左我好口渴,叫嘢飲先
點知發現之前我最愛飲既奶水有凍既?
咁試下先啦
左手邊係朋友叫既凍杏霜我無飲過唔知咩味
右手邊係凍奶水,我個人覺得熱好飲多了
下次都係叫返熱好D 我地叫左個燒餓,嘩!好鬼靚咁喎
仲都幾好味,肉質嫩滑,又唔會太肥 佢仲好溫馨地有一個座熱食物既位
放左2個小蠟燭 呢個椒鹽鮮尤雖然做左椒鹽都食出D鮮尤好彈口
個椒鹽又無太鹹 避風塘油鹽水浸大蜆,
好鬼鮮甜,朋友咁岩就到有D沙,但我就無食到有喎 呢個大蝦,肉都好爽口,不過個頭唔知係咪整到有D黑左咁
我唔敢食頭 呢個法國米酒,店舖介紹既,
品酒唔係我強項又唔嗜酒既覺得都算順口 韭黃大蝦炒蛋,份量都好大碟
雖然蛋唔算好滑果隻,咁大碟好抵食下 我覺得全晚戲玉係呢碟避風塘蒜香炒辣蟹
勁多肉喎,聽伙記講呢D係印尼肉蟹唻
我好鐘意呢D咬落淡淡肉既蟹
同埋佢辣得唻又唔會太辣,岩晒我呢D唔係好食得辣既人
而朋友仲激讚佢D蒜用唻撈飯的話一定勁正