2018-10-04
今日同朋友去完銅鑼灣行街街之後去咗附近呢間食日式丼嘅餐廳!就係呢間豊勝手丼啦之前都聽過其他朋友話呢間唔錯!如果佢地想食仲會book位添!所以今次我都醒目提早book咗位先,廢是冇位又要排隊,你知啦血拼完一定好攰!我地大約18:30到咗餐廳!哇估唔到有幾個人排隊。好彩好彩!先睇睇menu 啦!我放大影呢邊啦!因為我揀咗7號 馥之丼!食物製作中嘅時候當然要睇睇店內環境。好有日式味道,而且牆上有牌寫住 本店壽司飯免費任添!好少可見到係免費任添架喎主角終於到了!先食前菜,蟹籽三文魚(熟)沙律🥗!佢個汁係用醋整嘅所以好開胃,味道剛剛好選埋三文魚(熟)。之後就食炸蝦天婦羅🍤,不錯呀!之後再試試個味噌湯!飲落唔會好咸而且都算足料有蘿蔔,紫菜同豆腐等等!個人卻幾鐘意呢個味噌湯!係時候睇睇個丼啦 個帶子燒過而且仲放咗黑松露!而且帶子個size真係拎人哇一聲!絕冇誇大!而吞拿魚腩撈飯都好好味。。。有魚味同有油香,不錯不錯總括下次可以再黎試試其他丼,仲可以介紹比朋友去呀 ,要提佢地一定要book 位
先睇睇menu 啦! 我放大影呢邊啦!因為我揀咗7號 馥之丼! 食物製作中嘅時候當然要睇睇店內環境。好有日式味道,而且牆上有牌寫住 本店 壽司飯免費任添!好少可見到係免費任添架喎