2019-10-28
黎到葵廣又點可以唔掃街!!但好多其實平時都已經食過晒,所以今次同朋友決定食點特別d既,其中一間就係台式刈包。🔸古早味腩肉刈包刈包佈滿,拎上手有一陣好香既滷水味,腩肉蚊得好淋好入味,另外再加左點酸酸的醬汁,成個包好好食,份量剛剛好,食完唔會好飽,可以再去掃街。🔸天婦羅炸蝦金饅新鮮炸起的天婦羅炸蝦,配以特製醬汁,再加上炸饅頭,成個包都好香口!當中既蜜桃增添左清新感,令成個包感覺唔會有肥膩感。🔸香芋地瓜球一份有6粒,食落同係台灣食過既差不多,外層係香脆軟糯既地瓜皮,內裡係甜甜既地瓜餡, 非常好食。🔸抹茶麻糬煙煙韌韌,抹茶味感覺剛剛好,唔會太苦。但如果追求濃味抹茶就可能覺得唔夠味。🔸山楂烏梅茶見到幾特別所以叫左一杯share飲,酸味好突出,食完熱氣野都幾解膩,不過唔記得叫少甜,甜左少少。整體覺得食物價錢唔貴,即叫即整,而且刈包真係好少見,掃街必試!
🔸古早味腩肉刈包
🔸天婦羅炸蝦金饅