去海洋公園玩完後,消耗咗咁多能量,當然要食大餐😝今次黎到位於尖沙咀海運大廈グリル滿天星,「グリル滿天星」於 1978 年由🇯🇵日本昭和天王御廚秋山徳蔵的入室弟子 —— 窪田好直創立🍽,總店扎根於日本東京麻布區,是多年來極受日本食客追捧的著名老字號日式蛋包飯😘🍳滿天星肉汁忌廉蟹肉餅蛋包飯🍘🍛金黃滑溜的蛋包飯,切開嫩蛋慢慢流瀉🍳,令人食慾大增😛。松葉蟹肉薯餅外脆內軟好 creamy,每口飯都有濃厚咖喱香氣,吃起來非常滋味🤤⛩日式黑豚扒🐖🥩黑豚扒肥瘦適中😎,配有西蘭花椰菜花🥦,紅蘿蔔🥕同薯菜🍟伴碟,食落唔會油膩👍🏻,配合埋個黑椒汁簡直冇得頂,店員上餐熱辣辣係你面前淋上秘製肉汁,而鐵板上可保持熱度肉香鎖緊肉汁😍🍓士多啤梨奶昔🥤表面鋪上蓬鬆的忌廉及士多啤梨🍓,綿密柔順,仲有大大粒草莓,口感幼滑香濃☁️呀仔係我影緊相既時候,都忍唔住係咁飲🤭🍵抹茶奶昔🥤表面鋪上蓬鬆的忌廉及抹茶粉,甜度適中,鍾意抹茶嘅你一定要飲😚🍓士多啤梨窩夫🧇熱辣辣既窩夫配埋我至愛既士多啤梨雪糕🍓❤️,窩夫香脆內軟,士多啤梨雪糕同忌廉口感幼滑,加埋士多啤梨醬,配窩夫食,甜同酸度岩岩好,味道唔會太甜😋

🍳滿天星肉汁忌廉蟹肉餅蛋包飯🍘🍛

⛩日式黑豚扒🐖🥩