上個禮拜中午去左柴灣探朋友,打發時間去左呢間餐廳門口見到有好多明星相,心諗應該都會有保證所以明知貴都同個朋友入去食lunch我叫左個有steak ge set落單ge時候已經同個waitress講得好清楚要半成結果上碟ge時候「鞋」過鞋底!係要好大力咁切先切得開同埋半滴血水都冇!我一啖都冇食過叫返頭先落單o個個妹妹過黎叫佢換過俾我然後佢好冇禮貌+唔望人咁講「吓!?你地頭先冇講要半生熟wor!」我火都黎埋,好大聲咁鬧佢「我頭先講左架啦wor!你問下我個friend呀!兩個人4隻耳仔聽得清清楚楚唔通我屈你?」另外一個好明顯經驗比較豐富ge waiter即刻過黎講左句唔好意思然後即刻換過一碟俾我地其實上錯菜真係好小事但係個小妹妹好明顯係訓練不足我對呢間「高級餐廳」ge培訓方式真係好質疑!至於食物,唔係難食但係真係唔價呢個價!百幾蚊ge一個lunchsalad d菜好似菜頭咁!個cream soup幾好味,不過認真,餐湯可以差得去邊?我地冇要到個dessert,因為o個陣我真係好嬲食完塊真正半成熟ge steak之後已經同個fd埋左單走人賣單o個陣我同個waiter講我係唔會俾加一因為我好不滿
上個禮拜中午去左柴灣探朋友,打發時間去左呢間餐廳
門口見到有好多明星相,心諗應該都會有保證
所以明知貴都同個朋友入去食lunch

我叫左個有steak ge set
落單ge時候已經同個waitress講得好清楚要半成
結果上碟ge時候「鞋」過鞋底!

係要好大力咁切先切得開同埋半滴血水都冇!

我一啖都冇食過
叫返頭先落單o個個妹妹過黎叫佢換過俾我
然後佢好冇禮貌+唔望人咁講
「吓!?你地頭先冇講要半生熟wor!」
我火都黎埋,好大聲咁鬧佢
「我頭先講左架啦wor!你問下我個friend呀!
兩個人4隻耳仔聽得清清楚楚唔通我屈你?」
另外一個好明顯經驗比較豐富ge waiter即刻過黎
講左句唔好意思然後即刻換過一碟俾我地

其實上錯菜真係好小事
但係個小妹妹好明顯係訓練不足
我對呢間「高級餐廳」ge培訓方式真係好質疑!

至於食物,唔係難食
但係真係唔價呢個價!
百幾蚊ge一個lunch
salad d菜好似菜頭咁!
個cream soup幾好味,不過認真,餐湯可以差得去邊?
我地冇要到個dessert,因為o個陣我真係好嬲
食完塊真正半成熟ge steak之後已經同個fd埋左單走人
賣單o個陣我同個waiter
我係唔會俾加一
因為我好不滿你地ge 服務!
佢最後都同我地waive左加一同埋道歉
好彩都有個staff 係似返個人!

老實講我唔知點解會有咁多明星幫襯同埋我亦都唔想知
可能同個老細friend底都唔出奇
我相信o個個冇禮貌ge waitress只係個別例子
但係如果你係想搵好野食ge
其實亦都有無限ge better options俾你揀
唔需要山長水遠走入黎柴灣!