2012-12-03
甜蜜蜜,一直都係尖沙咀區龍頭糖水舖,"心太軟" 和 "疏乎里"都係招牌甜品。但係近期响附近開左一個新的糖水舖,分散左不少客源。但係成班人難得行開去到尖少咀區,當然要去番老品牌的糖水食下。可能真係客源分散左,唔係以前有咁多人响門口等位。但係都要花少少時間去等下枱先有得入。坐低左,緊係叫番個心太軟,疏孚里,士多啤利窩夫,迷你大堆頭。全部食物都係製作需時,所以都要等左一陣先有得食。首先食下個心太軟,一樣咁好食。切開個甜品,中間溶左的朱古力流晒出來,仲要係好夠熱,食落口感好甜。跟住要快水快腳食個疏孚里呀,如果唔係個疏孚里會 "冧"左。點埋個朱古力醬,味道都係一流。士多啤利窩夫,個士多啤利醬都好甜,個窩夫都好鬆軟,感覺好好食最尾食番個迷你大堆頭,即係什果涼粉西米露。什果和涼粉都係一般,所以相比其他甜品,呢個就好似比較遜色。但係整體來講,各種招牌甜品都仲係有一貫水準,而且味道一流。難怪店內都仲有好多客人光顧。
首先食下個心太軟,一樣咁好食。切開個甜品,中間溶左的朱古力流晒出來,仲要係好夠熱,食落口感好甜。 跟住要快水快腳食個疏孚里呀,如果唔係個疏孚里會 "冧"左。點埋個朱古力醬,味道都係一流。 士多啤利窩夫,個士多啤利醬都好甜,個窩夫都好鬆軟,感覺好好食 最尾食番個迷你大堆頭,即係什果涼粉西米露。什果和涼粉都係一般,所以相比其他 甜品,呢個就好似比較遜色。 但係整體來講,各種招牌 甜品都仲係有一貫水準,而且味道一流。難怪店內都仲有好多客人光顧。