其實每間餐廳都會有佢最出名的食物,通常食最出名的,就最少機會出事。呢晚,黎度見到牆上面POSTER有「沙爹牛餐」,雖然見到餐廳入面好似呢個時段無咩人叫呢款野食,我最後都決定叫。結果......「沙爹牛餐」要通粉。上枱時唔算好熱,牛肉份量都算多,不過湯底好咸,沙爹牛味道唔算好鮮明,唔會有一試難忘的感受。整體其實無咩個性可言。個炒蛋......出水......唔可以叫做嫩滑,老實講M記個炒蛋仲好食。片火腿不提也罷。多士有一邊沾左炒蛋流出黎D水,濕左,搞到口感有D怪。不過,個多士的確係值得一讚,真係做到好鬆同脆,成個餐的精粹所在。我會話,針對呢一次呢個餐,真係唔得。

我會話,針對呢一次呢個餐,真係唔得。
2016-11-08
$38 (Dinner)