2018-07-16 77 views
星期五收工唔係唔食餐好丫麻?😎😎😎 好耐無据過扒,同朋友決定今晚放縱一下去大吃大喝✌🏻落左旺角既天機棧扒房試試!入到去感覺都幾好,有少少裝修,又唔會太多枱坐得好逼。Set Dinner - 炭燒美國西冷扒🥩 $188🥩西冷扒肉味偏重 炭燒味濃肉比較瘦脂肪較少Order左7成熟,左邊生d (4成)右邊熟d(7成)建議大家order熟少少,生會有少少韌,熟就煎得香d🥣 龍蝦海鮮湯 (左)龍蝦湯正常應該偏鹹同濃,呢個質感就濃厚既但調味偏淡。🥣 忌廉湯加酥皮 (右)忌廉湯味道偏淡無咩料,加左酥皮好d有d野咬🐚 田螺焗薯蓉味道正常,薯蓉好香牛油味🥔 香煎鵝肝鵝肝煎得外脆內軟,咬落去d鵝肝油出曬黎☺️👍🏻Set Dinner - 石班魚柳原隻南瓜意大利飯🎃 $168 原隻南瓜一路食可以一路刮d南瓜肉食好甜☺️加左芝士係面焗有拉絲效果🧀意大利飯調味很好,都幾膩同飽肚石班魚柳反而麻麻調味同魚味都偏淡🥗 薯仔沙律五粒一口薯仔唔會太飽肚🍫 心太軟(左)味道唔太甜仲帶少少鹹,唔流心但都係軟心,唔太膩🍮 焦糖燉蛋(右)蛋味好濃口感好滑,偏甜少少少少黑松露薯條🍟 $68炸得好脆🤤🤤🤤 不過份量有d太少🤔個人覺得個原

入到去感覺都幾好,有少少裝修,又唔會太多枱坐得好逼。

Set Dinner - 炭燒美國西冷扒🥩 $188
🥩西冷扒肉味偏重 炭燒味濃
肉比較瘦脂肪較少
Order左7成熟,左邊生d (4成)右邊熟d(7成)
建議大家order熟少少,生會有少少韌,熟就煎得香d
炭燒美國西冷扒

🥣 龍蝦海鮮湯 (左)
龍蝦湯正常應該偏鹹同濃,呢個質感就濃厚既但調味偏淡。
🥣 忌廉湯加酥皮 (右)
忌廉湯味道偏淡無咩料,加左酥皮好d有d野咬

🐚 田螺焗薯蓉
味道正常,薯蓉好香牛油味

🥔 香煎鵝肝
鵝肝煎得外脆內軟,咬落去d鵝肝油出曬黎☺️👍🏻

原隻南瓜一路食可以一路刮d南瓜肉食好甜☺️
加左芝士係面焗有拉絲效果🧀
意大利飯調味很好,都幾膩同飽肚
石班魚柳反而麻麻調味同魚味都偏淡
石班魚柳原隻南瓜意大利飯

🥗 薯仔沙律
五粒一口薯仔唔會太飽肚

🍫 心太軟(左)
味道唔太甜仲帶少少鹹,唔流心但都係軟心,唔太膩
🍮 焦糖燉蛋(右)
蛋味好濃口感好滑,偏甜少少少少

黑松露薯條🍟 $68
炸得好脆🤤🤤🤤 不過份量有d太少🤔
黑松露薯條

個人覺得個原隻南瓜飯真係幾有驚喜,值得試下! 以$188黎講有湯有前菜有main course又有甜品黎講,都算幾掋食🉐
2018-07-13
$240 (Dinner)
石班魚柳原隻南瓜意大利飯
黑松露薯條