2018-04-24 453 views
等左好耐,男人終於抽到時間陪小妹試新嘢啦~ 一月睇完雜誌介紹,小妹已經好想試,果然不負小妹厚望,有日本家鄉嘅感覺呀🤩餐廳價錢屬中價,而招牌海寶丼則分左三個價錢,最平$90最貴$210!於是小妹決定試中間$150,睇下咩質素先,好味下次就試最貴嘅!(好啦小妹下次會再去食個貴嘅😂因爲$150已經好不得了呀😱)小妹嘅海寶丼(上) $150一黎到,已經忍唔住「哇」左出聲,超足料!大量蟹肉、三文魚Bb、呑拿魚粒、海鰻、章魚、扇貝... !由於小妹未食過,侍應就逐碟逐碟介紹,而每小妹最深驚喜嘅係啫喱醋😱啫喱有淡淡嘅醋味,但又唔係難入口嘅酸醋味,味道非常平易近人👍🏻加入飯,一齊飯都唔會喧賓奪主,讚!另一驚喜係魚湯!! 一打開蓋,已經聞到陣陣香味呀❤️食到咁上下就加入熱魚湯,當泡飯食!!!魚湯超甜🤤 小妹勁快就食哂!!**無錯!個丼係超足料到食左一半都仲有好多好多料伴小妹個湯飯!!!!** 🤩男人就叫左呑拿魚二色丼,同樣地有啫喱醋同魚湯,一丼三食😋超足料呀真係!!!絕對唔hae你,而且魚生勁生鮮,完全係去日本築地食海鮮丼嘅感覺呀🤩😍(一特別係當食食下,聽到幾位日本師傅講日文嘅時候,真係好似返左家鄉一樣😆

小妹嘅海寶丼(上) $150

啫喱醋

另一驚喜係魚湯!! 一打開蓋,已經聞到陣陣香味呀❤️
魚湯~

泡飯: 海寶丼(上)

男人就叫左呑拿魚二色丼,同樣地有啫喱醋同魚湯,一丼三食😋
呑拿魚二色丼

超足料呀真係!!!絕對唔hae你,而且魚生勁生鮮,完全係去日本築地食海鮮丼嘅感覺呀🤩😍(一特別係當食食下,聽到幾位日本師傅講日文嘅時候,真係好似返左家鄉一樣😆)
魚湯~
泡飯: 海寶丼(上)