本身想去食新疆菜回味下,點知果間餐廳冇開,喺朋友推薦下去左食東歐菜,呢次係繼東歐餐廳之後第一次食東歐菜,依舊係覺得東歐菜好好食好吸引。Chicken Kiev $268去到俄羅斯餐廳一定要點既餸之一。一切開炸雞,入面啲牛油流曬出黎。雞肉非常嫰滑,配埋牛油口感好juicy,邪惡得黎好好味!最surprise既係青豆有少少甜味,同平時食開既好唔同,而薯蓉同樣係好出色!Spicy Kielbasa Khachapuri $198呢個批有少少似pizza hut既芝心批,厚皮入面係滿滿既芝士,但唔算好漏,而且芝士既味道亦都唔算太濃,上面既係辣椒同腸仔,為呢個批增添少少辣味。Manti $158以前真係冇食過羊肉餃子,呢個餃子既羊肉份量極多,基本上每一啖都有羊肉,亦都好多肉汁。原來俄羅斯餃子入面多數係得一種配料,唔似中式餃子咁豐富。Oreshki $98呢個曲奇同平時我地食開既好唔同,係比較似食緊馬卡龍果種口感!外層較硬,入面係蛋黃醬,好creamy但冇想像中咁甜,同成班朋友每人食一粒fit曬!

Chicken Kiev $268

Manti $158