2021-05-07
#馬灣 🥳同壽星仔慶祝生日, 由於佢係一個咖啡控☕, 就諗住帶佢去試下熱沙咖啡, 點知佢唔止未玩過, 仲連馬灣都未去過🤯...泊低車喺葵芳, 再到新都會旁邊搭專車入馬灣, 10多分鐘就到! 於我是舊地重遊, 有一份熟悉親切的味道! 👩老闆娘平易近人, 超級 Nice, 不時會講下土耳其人生活滴及習慣, 喺度食飯就係有呢種親切感! .💁♀️由於我哋主力係試煲同飲咖啡, 所以晚餐就只點選最 Signature 的烤雞, 招牌土耳其烤雞🐥, 雞肉又嫩又滑又多汁, 外皮香脆, 🍚米飯香軟, 配上超新鮮蔬菜🥗, 滿足! 🌸再來一客土耳其無花果甜點! 驟眼看是一粒無花果切開, 再來一些新鮮生果及果仁擺盤, 細看下原來仲有土耳其棉花糖絲, 薄薄一層朱古力裹上乾花, 無睇錯係乾花, 由歐洲進口的桂花、🌹玫瑰、薰衣草等乾花! 咬落層次感豐富, 香軟新鮮無花果配上薄脆朱古力片, 再加上淡淡幽香的乾花, 口感獨特, 超有驚喜! ☕可以即場自己親手試沖熱沙咖啡係我哋今次重點, 完成後得名信片一張及印仔一個以作加許! 🍹我就試飲新鮮石榴汁, 清甜鮮味! 🤤每一次去都有新品推出, 次次都有驚喜, 期待下次再來!
🤤每一次去都有新品推出, 次次都有驚喜, 期待下次再來!