2018-03-08
見信用卡午餐有買一送一優惠,早個幾星期前已在網上book定,唔使200蚊一個人,真係好抵!入座時,侍應好窩心咁一路行一路介紹今日主題係BBQ燒野食,有帶子、羊肉選擇,另外亦介紹了無酒精飲品放係邊度,真係要俾個like佢!環境方面 - 酒店大堂、餐廳都以黑色、陰暗為主,環境寬闊,唔錯!野食方面:龍蝦好大隻,酒店預先已整裂左個殼,所以一拉就好容易開到,肉質非常彈牙,口感好好,唯獨係無雪味比較重!刺身同壽司都好多款項,剌身有三文魚、八爪魚等,壽司有蛋、黃瓜卷、腐皮、加州卷等...刺身同壽司都好新鮮、好味道!泡芙外型精緻、有幾種不同味道選擇;梨蛋糕甜道適中,食落好香甜;木糠蛋糕奶味較重;葡撻熱辣辣好味道!雪糕係 movenpick有多種味道,超正!窩夫就普通。除了一杯餐飲之外,還可自取一款藍色凍飲,哈哈,初初見到藍色野飲時,真係感覺怪怪,原來佢係“Orange Juice, Pineapple Juice, Soda Water, Blue Curacao“,但飲落又幾好味喎!超級推介:燒排骨勁正,好多肉地又juicy!必食推介:燒排骨、燒牛扒、燒菠蘿、燒蕃茄、龍蝦、刺身、壽司、中湯、粥、燒鴨
野食方面:
超級推介:燒排骨勁正,好多肉地又juicy!
必食推介:燒排骨、燒牛扒、燒菠蘿、燒蕃茄、龍蝦、刺身、壽司、中湯、粥、燒鴨、切雞、喇沙麵、紅菜頭超甜、酸瓜勁正、煙三文魚、牛角包、蓮藕、雪糕等
後記:整體嘅野食好好味,哈哈...但因野食太多食未能每樣都試,二百蚊黎講有咁多選擇,確實係唔錯,侍應又有禮貌,值得再去!