2024-01-29
之前聽講中環有間主打冇味精既海鮮湯麵好似好啱我呢d湯怪😍😍店家標榜湯底都系採用最簡單既海鮮材料長時間煲成,而且不加味精,保証每一口都帶有濃郁既海鮮氣息🤣聽到都覺得好吸引😍前日終於有時間可以試吓啦😆我哋試咗:👉🏻✨招牌鮮濃蝦湯麵 ✨ $88橙紅色既湯頭蝦味濃郁,又鮮又香,濃得梨又唔會好咸👍🏻鮮蝦爽口彈牙冇雪味之餘仲要已經剝好哂殼👍🏻👍🏻✨麵豉蕃茄洋蒽魚湯米線✨ $70主材料有魚片、鮮蝦或蟹肉碎可以揀;我揀左魚片🐟,嫩嫩滑滑又無骨既魚片夠哂厚切,食落啖啖肉,真係幾滋味🫰🏻奶白色既蕃茄洋蒽魚湯,魚香十足冇腥味,鮮甜到不得了👍🏻👍🏻配埋爽滑既米線真系好正,小妹真係秒清碗🤣🤣午市麵食仲可以加$20 升級套餐架!套餐會多左:✨開胃前菜 2款 ✨:有糖漬番茄仔同醃蘿蔔;個蕃茄仔酸酸甜甜,超級開胃的👍🏻✨是日炒菜/炸物✨:是日有蒜香白菜仔同香脆乾身唔油膩既炸蝦✨精選鮮果✨:香橙同火龍果同✨罐裝飲品✨另外仲叫左:👉🏻✨酥炸魷魚鬚✨ $40酥酥脆脆唔會靭,仲好香口😆
我哋試咗:👉🏻
✨招牌鮮濃蝦湯麵 ✨ $88
✨麵豉蕃茄洋蒽魚湯米線✨ $70
午市麵食仲可以加$20 升級套餐架!
套餐會多左:
✨開胃前菜 2款 ✨:
有糖漬番茄仔同醃蘿蔔;個蕃茄仔酸酸甜甜,超級開胃的👍🏻
✨是日炒菜/炸物✨:
是日有蒜香白菜仔同香脆乾身唔油膩既炸蝦
✨精選鮮果✨:
香橙同火龍果
同✨罐裝飲品✨
另外仲叫左:👉🏻
✨酥炸魷魚鬚✨ $40
酥酥脆脆唔會靭,仲好香口😆