2019-12-18 24 views
冬天嚟到,凍凍地最好梗係食打邊爐啦!今日我哋就嚟咗食一個火鍋雞煲。我哋首先揀咗招牌麻辣雞煲,佢係有得揀大中細辣嘅,我哋揀咗小辣,但係覺得有啲唔係好夠辣,雖然係見到辣椒,但食落又唔夠辣。但個雞煲呢係好香嘅,味道好濃郁!食雞煲有咁濃味嘅嘢一定要飲野飲嘅!我哋就嗌咗兩杯特飲,一杯呢係個玫瑰柚子,就清啲~另一杯呢就係藍蝶雪梨就甜啲,佢份量啱啱好跟住就開始食完啲雞加湯打邊爐,其中我哋嗌咗一個細嘅頂級雪花肥牛,雖然佢係平過安格斯肥牛,但係非常好食佢話肥牛,但你睇到呢都唔係好肥嗰種嚟嘅,而且係好有肉味嗰種,非常正,大推另外睇食評見到好多人都有嗌呢一個紫菜芝士響鈴,所以我哋都嗌咗,我哋發現放落去湯度食好似好食啲喎!因為呢湯夠熱,令d芝士溶溶地咁,都幾好食。我哋仲叫咗一個鴨血,所以最後太多嘢食呢就食唔曬。中途我細聲講應該要辣啲先至食鴨血,會match啲,嗰個waiter旁聽到我講仲即刻話可以幫我加辣,所以服務都唔錯!

$270 (Dinner)