2021-10-19 507 views
最近落雨又打風,涼左少少就想食熱辣辣既野暖身。二人套餐 $498🥢豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)🥢 不斷翻炒,令到D汁更濃縮同埋包裹每件雞肉,而且嫩滑多肉,雖然叫左唔辣,但都係有少少,好惹味!🥢頂級雪花肥牛(左) & 黑豚腩片(右)🥢肉片唔厚唔薄,牛肉涮8秒左右,口感啱啱好。🥢自家製響鈴🥢響鈴係即叫即炸,係熱辣辣脆卜卜,煙韌有豆香,好索汁!🥢水餃及墨魚丸🥢🥢雜菜籃🥢有成4款菜,白菜、唐生菜、菜心同埋皇帝菜,實有款啱你。🥢藍蝶雪梨🥢 & 🥢玫瑰柚子🥢雖然話人手唔夠,但上菜慢得有D唔合理,呢方面要改善一下!
最近落雨又打風,涼左少少就想食熱辣辣既野暖身。

二人套餐 $498

🥢豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)🥢

🥢頂級雪花肥牛(左) & 黑豚腩片(右)🥢
肉片唔厚唔薄,牛肉涮8秒左右,口感啱啱好。

🥢自家製響鈴🥢
響鈴係即叫即炸,係熱辣辣脆卜卜,煙韌有豆香,好索汁!

🥢水餃及墨魚丸🥢

🥢雜菜籃🥢
有成4款菜,白菜、唐生菜、菜心同埋皇帝菜,實有款啱你。

🥢藍蝶雪梨🥢 & 🥢玫瑰柚子🥢

雖然話人手唔夠,但上菜慢得有D唔合理,呢方面要改善一下!

2021-10-16 58 views
今次無乜特別想講所有叫左嘅嘢食都叫做幾唔錯雞煲叫左BB辣同多麻最後佢理解係中麻不過比起好多地方嘅大麻佢都好夠麻正!(似乎我真係好少話正)另外個雞煲味道其實都真係叫做唔錯未叫做好食到曉飛但已經好食過好多地方雖然自己冇叫但見到隔離枱叫椰子雞煲望住佢即場倒成個椰青水落去個煲度真心欣賞聽講佢出名係佢個爆芝響鈴所以就叫咗個紫菜爆芝響鈴真係即炸的小弟仲畀佢辣親個咀佢牛舌心都幾好,唔羴的淮山都好新鮮我方面你係得呢類型港式餐廳度:食服務都唔期望好得去邊但啲嬸嬸又真好好我呀媽級年幾就唔好諗佢係幾好聲氣佢哋真係好肯幫手又細心美中不足係個姐姐仔發緊夢咁乜都答唔到又唔識做但事實佢都好有禮貌的只係小弟本身見佢有個牛拼盤$418好想叫都估到佢樣樣有啲又樣樣少少咁所以咪專登問個姐姐仔知唔知大約有幾多片份量係幾多度囉佢又答返我樣樣有啲樣樣少少然後又話兩個人食得曬㗎喇其實我就係想知到有幾多再諗住加多啲其他嘢結果佢都係乜都冇答我唔到咁既然你倒自己米咁我咪信你已叫少啲嘢囉……結果嚟到個牛舌心又咁大盤雖然我都知你冇可能答到我有幾多片但大約都畀我知下個份量丫…我想叫本因為預唔份量就叫咗其他平啲結果又真係食飽咗喎…不過呢間餐廳整
今次無乜特別想講

所有叫左嘅嘢食都叫做幾唔錯
雞煲叫左BB辣同多麻
最後佢理解係中麻
不過比起好多地方嘅大麻佢都好夠麻
正!(似乎我真係好少話正)
另外個雞煲味道其實都真係叫做唔錯

聽講佢出名係佢個爆芝響鈴
所以就叫咗個紫菜爆芝響鈴
真係即炸的
小弟仲畀佢辣親個咀
佢牛舌心都幾好,唔羴的
淮山都好新鮮

其實我就係想知到有幾多
再諗住加多啲其他嘢
結果佢都係乜都冇答我唔到
咁既然你倒自己米
咁我咪信你已叫少啲嘢囉……
結果嚟到個牛舌心又咁大盤

雖然我都知你冇可能答到我有幾多片
但大約都畀我知下個份量丫…
我想叫本因為預唔份量就叫咗其他平啲
結果又真係食飽咗喎…

不過呢間餐廳整體嚟講其實真係叫做唔錯
難得一間係我會推介畀人
佢無某雞煲店會落米酒咁香口
但呢間係食物新鮮程度方面都唔輸畀嗰間
如果多人食嘅話呢間真係諗得過

講埋,佢個椰青都好正
椰青水清甜解渴
椰青肉甘甜美味
2021-10-08 46 views
係荔枝角道附近有間坐得舒服既雞煲火鍋二人食,想過下邊勞隱叫左個二人餐有個滋補花膠雞煲半隻花膠份量非常多雞半隻都幾大份侍應附上一個沙漏可以唔使自己計時望住個沙漏,5分鐘好快就過雜菜籃一個盤有哂菜心,油麥菜,生菜白菜蔬菜非常生鮮,好翠綠水餃,墨魚丸水餃係韮菜豬肉,大大粒而且皮薄餡多頂級雪花肥牛肥牛牛味濃稠過哂隱頂級版黑豚豬腩肉豬腩肉半肥半瘦幾爽口響鈴新鮮即炸,脆口唔油膩而且都算大條,一下就吸哂湯汁尤其打到最後個湯,所有精華索哂外脆內軟
係荔枝角道附近有間坐得舒服既雞煲火鍋

二人食,想過下邊勞隱

叫左個二人餐

有個滋補花膠雞煲半隻

花膠份量非常多

雞半隻都幾大份

侍應附上一個沙漏

可以唔使自己計時

望住個沙漏,5分鐘好快就過

雜菜籃

一個盤有哂菜心,油麥菜,生菜白菜

蔬菜非常生鮮,好翠綠

水餃,墨魚丸

水餃係韮菜豬肉,大大粒而且皮薄餡多

頂級雪花肥牛

肥牛牛味濃稠

過哂隱

頂級版黑豚豬腩肉

豬腩肉半肥半瘦

幾爽口

響鈴新鮮即炸,脆口唔油膩

而且都算大條,一下就吸哂湯汁

尤其打到最後個湯,所有精華索哂

外脆內軟
2021-10-05 48 views
呢間雞煲本來我地係常客, 都經常黎食好多時都要排隊, 不過發現越黎越少人去, 最近一次係我令我地可能暫時停下唔再黎。一直以黎我地必叫既爽滑魚皮, 招牌雞煲, 即炸響鈴, 鴛鴦檸樂, 除咗鴛鴦檸樂既味無變外, 其他都有點唔同咗。以前爽滑魚皮, 必定追加兩三次, 大家都要搶住食, 今日連第一碟都食淨好咸無香味。 雞煲唔係太入味, 而響鈴平時一放湯既炸炸聲都無哂, 唔知係唔係整定咗。另外, 仲有叫下其他食物, 脆肉鯇唔新鮮有泥味, 鴨血不過不失啦, 穩陣就午餐肉及菜。整體上比以前退步咗。
即炸響鈴
即炸響鈴
即炸魚皮
午餐肉
2021-10-05 56 views
今日放工好攰,想打邊爐雞煲就係一個好選擇可以一到坐慢慢食見到呢間雞門面光鮮就決定試下!有多款雞煲味道選擇,食材亦豐富有手工類,肉類,海鮮類等醬料提供充足,自助形式滋補螺片花膠雞煲湯底好濃郁,滿滿的骨膠原另外亦有一碟雞件提供好豐富雞件肉嫩皮滑,好好食花膠亦入味軟淋我一連飲左2碗湯!頂級雪花肥牛打邊爐又點可以唔叫肥牛呢碟肥牛油花均衡好高質肉味重,點上醬汁食好滿足自創爆芝紫菜響鈴有芝士既響鈴真係第一次食!好惹味,仲可以拉絲推薦大家一試!
今日放工好攰,想打邊爐
雞煲就係一個好選擇
可以一到坐慢慢食
見到呢間雞門面光鮮就決定試下!

有多款雞煲味道選擇,食材亦豐富
有手工類,肉類,海鮮類等

醬料提供充足,自助形式

滋補螺片花膠雞煲

湯底好濃郁,滿滿的骨膠原

另外亦有一碟雞件提供
好豐富
雞件肉嫩皮滑,好好食
花膠亦入味軟淋
我一連飲左2碗湯!

頂級雪花肥牛

打邊爐又點可以唔叫肥牛
呢碟肥牛油花均衡
好高質
肉味重,點上醬汁食好滿足

自創爆芝紫菜響鈴

有芝士既響鈴真係第一次食!
好惹味,仲可以拉絲
推薦大家一試!

2021-10-03 18 views
滋補螺片花膠雞煲:先飲左個花膠湯,飲左佢個鮮甜味道然後先再加埋隻雞落去滾,再有另一種風味,之後再食埋花膠張住個口正到呢…..頂級雪花肥牛:厚薄適中大大片,食得出係高質牛,入口好嫩牛味好濃有水準👍🏻👍🏻👍🏻即炸爆芝紫菜響鈴:要推介下先得,即炸熱辣辣我忍唔住就咁食左一條,芝士係咁溶出黎好味到不得了,我再用一條滾下佢食都仲係好正。手工四寶丸:有蝦丸、墨魚丸、黑墨丸、鯪魚丸,全部都係人手打,咬落口好彈牙,粒粒真材實料。餃餃陣:有鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃、麻辣雲吞,要講講個麻辣雲吞堅係辣架,鍾意食辣嘅朋友一定要點😂飲品都好有特色藍蝶雪梨🍐同水蜜桃梳打兩杯都係甜甜地打邊爐飲啱晒。

2021-09-30
Dinner
係西貢玩完wake surfing 坐小巴落太子想食雞煲 但撞正8點食飯時間朋友話有間隱世好食雞煲 嘩 一入到黎 好寬敞每張枱之間都好有空間感 唔會迫然後張櫈仲要好坐 估唔到食雞煲都可以咁好坐 咁好hea半隻招牌雞煲員工服務好好 好貼心主動問我地食唔食芫茜 紫洋蔥幫我地攪勻 又提我地過2分鐘 就可以食先食薄身既 再食厚肉既雞煲 重點緊係要惹味一睇就知濃味 惹味 但唔會鹹👍🏻👍🏻👍🏻小辣岩岩好 食得舒服 酥炸牛筋腩呢個真係好推介👍🏻因為未食過炸既牛筋腩 所以叫黎試下咬落好香口 因為係筋腩 一啲都唔會un 送酒應該一流鴨血質地係偏彈性香港有好多鴨血都好似豬紅咁 一夾就散但呢款唔會 有鴨血既彈性 不過始終唔係台灣果款 唔會好入味我最愛都係台灣既鴨血 有滷過餃餃陣有4款餃魚皮餃 鮮蝦雲吞 韮菜餃 麻辣雲吞啲餃都幾高質 唔會得層皮 真材實料麻辣雲吞比較特別 無食過饀料係辣既雲吞有啲似包左麻辣醬係雲吞𥚃面😂😂😂雪花肥牛 + 黑豚豬腩片算係高質牛了 唔係美國薄身肥牛雜菜籃咩菜都有 白菜 菜心 生菜 油麥菜啲菜幾新鮮 塊塊葉都有光澤 唔會黃可樂 + 蜜桃梳打總括黎講 雞煲 + 配料 都幾高質呢個價錢
係西貢玩完wake surfing 坐小巴落太子

呢個價錢係好抵食
再加上咁好坐 係好值得加分
只係地理位置唔係就腳
2021-09-27
$300 (Dinner)
食過石門嗰間,原來深水埗呢度有另一間分店👍🏻滋補螺片花膠雞煲超級足料嘅一個湯底,分量大方。裏面仲有紅棗,杞子,湯頭清甜滋潤。職員全程準備幫手計時,落鍋。水滾後煲一煲就可以飲頭啖湯!👍🏻自家製鮮蝦木耳雲吞自己包嘅水餃零舍好食,餃皮薄,餡料足,木耳絲爽口,鮮蝦彈牙。👍🏻自創爆芝紫菜響鈴夠晒創意既菜式,即炸上枱,邪惡感十足。裏面包有紫菜同芝士,一咬落去爆哂汁。👍🏻頂級雪花肥牛每一片肥牛脂肪都好均一,完全唔肥膩之餘又有牛香。另外餐廳亦都提供其他部位嘅牛肉,款式幾多!👍🏻雜菜籃雜菜籃來講呢個真係好出色:有唐生菜、油麥菜、菜心、白菜仔。款款新鮮,樣樣份量都唔少。浸落滋補湯底,份外鮮甜!👍🏻飲品🤍龍鳳檸樂超爽! 超爽! 超爽!裏面有新鮮檸檬片,同埋咸檸半舊,篤到爛哂飲落去好gur(´▽`),仲要超大杯添!🤍椰青打邊爐,雞煲必叫,主要下一下火。呢度嘅椰青好大個,好有肉且清甜!下次有機會可以試吓佢個二人餐!
食過石門嗰間,原來深水埗呢度有另一間分店

👍🏻滋補螺片花膠雞煲

👍🏻自家製鮮蝦木耳雲吞

👍🏻自創爆芝紫菜響鈴

👍🏻頂級雪花肥牛

👍🏻雜菜籃

👍🏻飲品
🤍龍鳳檸樂

🤍椰青

下次有機會可以試吓佢個二人餐!

• 即炸爆芝紫菜響鈴
2021-09-20 25 views
食雞煲打邊爐絕對是四季都必須食的,深水埗都好多正野食架!來到呢間豐鍋火鍋雞煲,主打招牌麻辣雞煲的豐鍋,原來仲有其他款式揀..我地唔想太熱氣,所以揀左滋補螺片花膠雞煲,份量十足!好多花膠呀!一開始就食花膠同螺片,然後飲下雞湯、再食件雞,好嫩滑!然後,真正既打邊爐開始啦!😍 我地另外再叫左以下美食:🔺頂級安格斯牛小排🔺手工四寶丸🔺自創爆芝響鈴🔺雜菜籃🔺玫瑰柚子🔺水蜜桃梳打..安格斯牛小排擺得好靚!肉質無得輸!超好味!手工四寶丸好特別,有爽口墨魚丸、墨汁墨魚丸、鯪魚丸同蟹籽墨魚丸!好彈牙好入味!響鈴係超大🤩 最驚喜係裡面有夾左芝士,超香啊!..呢度有個自助調味料區,都有好多唔同調味料,有哂我鍾意既料!打邊爐當然要配飲品,玫瑰柚子好香濃既玫瑰味,重過柚子,但兩者搭埋又幾好飲!好香甜~而水蜜桃梳打好fresh好解渴..呢度環境就真係好闊落!坐得舒服👍🏻
🔺頂級安格斯牛小排
  • 手工四寶丸
  • 即炸爆芝紫菜響鈴
  • 頂級雪花肥牛
2021-09-07 20 views
返屋企前黎呢到食雞煲!成大半年無食過啦!一入到店就已經聞到佢陣麻辣味😆,好正!招牌麻辣雞煲叫左小辣,好香!炒幾分鐘就開得餐!半隻2個人share岩岩好。夠麻!小辣都幾辣😅,食到得地流晒鼻涕。即炸爆芝紫菜響鈴幾好,可以叫細份,如果唔係2個人食6件會太滯入面包左紫菜同芝士,幾特別!手工四寶丸有蝦丸、鯪魚丸、墨魚丸、墨汁墨魚丸,兩款墨丸都好出色,好彈牙👍。頂級安格斯牛D紋靚到!牛味濃,肉質較腍。🥬雜菜籃藍蝶雪梨&玫瑰柚子幾好,睇落好似好artificial但飲落又唔係環境幾乾淨,唔錯👍!

招牌麻辣雞煲

即炸爆芝紫菜響鈴
幾好,可以叫細份,如果唔係2個人食6件會太滯

入面包左紫菜同芝士,幾特別!

頂級安格斯牛
D紋靚到!牛味濃,肉質較腍。

🥬雜菜籃
藍蝶雪梨&玫瑰柚子
幾好,睇落好似好artificial但飲落又唔係

環境幾乾淨,唔錯👍!
  • 豐鍋招牌麻辣雞煲
  • 自創爆芝紫菜響鈴
  • 頂級安格斯牛
2021-09-06 30 views
黎到呢間豐鍋雞煲, 當然係食雞煲架啦~~唔同既地方係, 呢到有幾款唔同既雞煲, 有麻辣雞煲/ 椰子雞/花膠雞~唔想咁熱氣所以就叫左滋補花膠雞啦!原來湯底係要自己滾既, 水滾後先放雞同花膠, 等漏斗過左5分鐘, 就可以慢慢飲湯, 再食雞!雞湯好香, 無味道, 清得黎有雞香味, 飲多2碗都唔會口乾~雞肉嫩滑, 份量足, 花膠唔算大條不過好淋滑, 好吃!2個人都食唔到咁多, 叫左幾款火鍋料都已經好夠, 食材都擺放得好精緻, 四寶丸又彈牙, 豬肉都爽甜, 不錯!

唔想咁熱氣所以就叫左滋補花膠雞啦!
雞肉嫩滑, 份量足, 花膠唔算大條不過好淋滑, 好吃!
2021-09-04 31 views
好耐無食過雞煲🤤心郁郁想去食返餐~.📍豐鍋雞煲火鍋專門店.💫二人餐 ($498)🐓豐鍋招牌麻辣雞煲 (半隻) - 叫左個BB辣😌一上枱姐姐好好服務幫我地炒埋~好香呀癡線!!好多洋蔥同芫茜!!啲醬汁好好味~雞又多肉👍🏻招牌真係無得輸食完個雞煲又可以加湯打邊爐😆🥩頂級雪花肥牛及頂級黑豚豬腩片 (各8片) - 質素有目共睹~肥瘦均勻😋出色!🥟水餃及墨魚丸 (各4粒) - 墨丸彈牙水餃正😌每人各2粒啱啱好🥢自家炸響鈴 (2件) - 熱辣辣上枱嫁😍係即炸響鈴!!吸哂雞煲醬汁精華就係perfect!!!🥬雜菜籃 (1個) - 唔同種類嘅菜😋正!🥣稻庭烏冬 (1個) - 邊爐必食☺️彈牙烏冬作結就係完美~🍸玫瑰柚子 - 漸層效果好靚,搞匀之後唔會太甜🥰好飲喎🍹龍鳳檸樂 - 係加左雙檸嘅可樂!打邊爐飲就無得彈~
好耐無食過雞煲🤤心郁郁想去食返餐~
📍豐鍋雞煲火鍋專門店
💫二人餐 ($498)

食完個雞煲又可以加湯打邊爐😆

🥬雜菜籃 (1個) - 唔同種類嘅菜😋正!

🍸玫瑰柚子 - 漸層效果好靚,搞匀之後唔會太甜🥰好飲喎

🍹龍鳳檸樂 - 係加左雙檸嘅可樂!打邊爐飲就無得彈~
今日收工後想食好野,醒起呢間位於深水埗荔枝角道既豐鍋雞煲。呢間豐鍋雞煲唔近港鐵站,港鐵站出黎要行一陣,不過門口都易揾。招牌雞煲有四款,有麻辣,滋補,藥膳等。我哋揀左養顏嘅滋補螺片花膠雞煲半隻。另外叫左肉類,丸類,菜同烏冬。火鍋配料仲有海鮮,肉類,手工丸/滑/餃類,同其他常見火鍋配料,當然仲有蔬菜同小食。滋補螺片花膠雞煲 (半隻) $218 另加一滋補螺片花膠雞煲真材實料,足足有六塊花膠,六塊螺片,同半隻雞。當雞湯滾起,服務員就幫你成碟螺片花膠雞落落湯度,漏斗漏完就食得,大概5分鐘左右,好方便快捷。建議先飲啖湯,個雞湯好清甜又唔油,感覺超健康。花膠絕不斯場,雖然唔係厚身,不過都唔會薄得可憐,咬落爽口。螺片有咬口又鮮味。雞有雞味,肉質又嫩,雞皮彈牙。其他湯料仲有紅棗同杞子,好滋補。頂級安格斯牛小排 (小) $188 另加一頂級安格斯牛小排 油花平均,好靚,仲有伴碟花添。牛小排一共有15塊,食落非常嫩口,牛味適中而完全唔肥。好食。手工四寶丸 $88 另加一手工四寶丸包括蝦丸,墨魚丸,黑墨丸,同鯪魚丸各兩粒,全部都有蟹籽喺上面,再用一塊生菜墊底。全部丸都明顯手打出黎,超彈牙。蝦丸帶好香嘅蝦味。

滋補螺片花膠雞煲 (半隻) $218 另加一

滋補螺片花膠雞煲 (半隻)

建議先飲啖湯,個雞湯好清甜又唔油,感覺超健康。
滋補螺片花膠雞煲 (半隻)

頂級安格斯牛小排 (小)

頂級安格斯牛小排 (小) $188 另加一

手工四寶丸 $88 另加一

手工四寶丸包括蝦丸,墨魚丸,黑墨丸,同鯪魚丸各兩粒,全部都有蟹籽喺上面,再用一塊生菜墊底。全部丸都明顯手打出黎,超彈牙。蝦丸帶好香嘅蝦味。墨魚丸真係有好多墨魚粒喺入面。黑墨丸仲有鹹香嘅墨汁味,仲正。鯪魚丸都好鮮味。
即炸爆芝紫菜響鈴

即炸爆芝紫菜響鈴 $48 另加一

呢個價錢有3大件。香脆腐皮包住少少紫菜同芝士喺中間,唔好淥太耐就要食啦,咁先食到脆口腐皮。
唐生菜

唐生菜 $36 另加一

叫左個唐生菜,質素正常。

水蜜桃梳打,藍蝶雪梨 $38每杯 另加一

水蜜桃梳打,藍蝶雪梨

野飲都幾多款揀,我哋揀左水蜜桃梳打同藍蝶雪梨。超大杯,夠飲成餐飯。兩杯都要出力攪,攪完之後直頭連色水都靚啲。水蜜桃梳打既水蜜桃味唔假,好飲。藍蝶雪梨既雪梨味都好清甜,感覺滋潤。
自助調味區

自助調味區有蔥花,芫茜,蒜蓉,炸蒜蓉,辣椒,麻辣醬,沙爹醬,豉油,香醋同麻油。我冇用,因為食材本身已經好味。

總括而言,食材高質,我地清哂全部野食,感覺好健康。入面好光猛,乾淨企理,座位都幾舒服。
2021-09-02
$360 (Dinner)
滋補螺片花膠雞煲 (半隻)
頂級安格斯牛小排 (小)
水蜜桃梳打,藍蝶雪梨
又打邊爐啦~今晚黎到豐鍋雞煲,環境寬敞舒適,樓底高,二人卡位夠闊落,坐得好舒服。特別一讚係店員好NICE又快手!滋補螺片花膠雞煲 兩個人食半隻就岩岩好~金黃色湯底香濃鮮甜,滋補又重膠質。雞件嫩滑啖啖肉,仲有好多爽滑花膠同肥美螺片。頂級安格斯牛小排油花紋路均勻,口感細緻軟嫩又多汁,入口油香、肉香四溢。手工四寶丸有齊蝦丸、墨魚丸、黑墨丸同鯪魚丸,款款新鮮爽彈,唔會成口粉,特別推薦黑墨丸,彈牙香甜,仲有墨魚粒!自創爆芝紫菜響鈴即叫即炸熱辣辣上枱,咬開有香濃流心芝士,爽脆香口,索滿濃郁湯汁勁滋味。唐生菜翠綠又新鮮特別鮮甜~飲品揀左兩款特飲:藍蝶雪梨、水蜜桃梳打,賣相吸引,岩哂打卡,飲落甜度剛好,解渴又解膩。
又打邊爐啦~
今晚黎到豐鍋雞煲
環境寬敞舒適,樓底高,
二人卡位夠闊落,坐得好舒服。
特別一讚係店員好NICE又快手!

滋補螺片花膠雞煲
兩個人食半隻就岩岩好~
金黃色湯底香濃鮮甜,
滋補又重膠質。
雞件嫩滑啖啖肉,
仲有好多爽滑花膠同肥美螺片。

頂級安格斯牛小排
油花紋路均勻,
口感細緻軟嫩又多汁,
入口油香、肉香四溢。

手工四寶丸
有齊蝦丸、墨魚丸、黑墨丸同鯪魚丸,
款款新鮮爽彈,唔會成口粉,
特別推薦黑墨丸,彈牙香甜,仲有墨魚粒!

自創爆芝紫菜響鈴
即叫即炸熱辣辣上枱,
咬開有香濃流心芝士,
爽脆香口,索滿濃郁湯汁勁滋味。

唐生菜
翠綠又新鮮特別鮮甜~

飲品揀左兩款特飲:
藍蝶雪梨、水蜜桃梳打,
賣相吸引,岩哂打卡,
飲落甜度剛好,解渴又解膩。

2021-08-26
2021-09-01 37 views
今日同老豆來到深水埗呢間餐廳食嘢,雞煲+火鍋好鍾意咁樣搭配。雞煲有幾種選擇:麻辣、滋補螺片花膠、花雕藥膳、滋潤椰子。叫佐一款雞煲後火鍋湯底就可以半價,好抵,湯底有六種選擇都幾好。我啲嗌佐麻辣雞煲(小辣)雞肉放在一個石鍋,雖然只有半隻,但係份量唔少,服務員開大火煮一陣,麻辣香味撲鼻而來,雞肉鮮嫩,配以麻辣秘製醬料,麻麻辣辣的花椒辣感不斷刺激味蕾神經,令雞肉更惹味可口,開胃醒神。食完雞煲加入湯底準備食火鍋,手工墨魚丸入口富有彈性,口感爽脆。自家制韭菜餃鮮美可口。肥牛同豬肉都好大片且厚,真材實料。我啲兩個食得好飽好滿足。
今日同老豆來到深水埗呢間餐廳食嘢,雞煲+火鍋好鍾意咁樣搭配。雞煲有幾種選擇:麻辣、滋補螺片花膠、花雕藥膳、滋潤椰子。叫佐一款雞煲火鍋湯底就可以半價,好抵,湯底有六種選擇都幾好。我啲嗌佐麻辣雞煲(小辣)雞肉放在一個石鍋,雖然只有半隻,但係份量唔少,服務員開大火煮一陣,麻辣香味撲鼻而來,雞肉鮮嫩,配以麻辣秘製醬料,麻麻辣辣的花椒辣感不斷刺激味蕾神經,令雞肉更惹味可口,開胃醒神。食完雞煲加入湯底準備食火鍋,手工墨魚丸入口富有彈性,口感爽脆。自家制韭菜餃鮮美可口。肥牛同豬肉都好大片且厚,真材實料。我啲兩個食得好飽好滿足。