2013-01-24
由於last time有個麻麻回憶,不過又想食佢地滋味雞煲.見個幾月無食過就決定俾多次機會try again.好彩今次上菜速度明顯有改善,算你啦!我同Jerry要佐滋味雞煲,雪花牛粒、木耳豬肉丸、象蛂旁仔、粉絲、響鈴卷各一碟,仲有隻鮮雞蛋係俾我自己!!正所謂各處鄉村各處例,本人食野偏愛味道濃啲,所以中意食乾雞多過濕.呢度啲煲就剛好合晒我要求.汁令到啲雞上晒色,又入味,好味啊!雞肉仲好滑添,汁既味道偏甜少少.木木耳豬肉丸好爽口,因為有條條木耳絲係度,豬肉亦都唔鞋,ok.象蛂旁仔幾新鮮,keep到鮮味,入口一咬就斷.響鈴卷一黎就聞到一陣油味,見個碟有張吸油紙,我先知原來呢間既響鈴卷係自己炸!我buy呢個!個質地係脆唔會似盒裝個隻咁硬,淥左食都仲係脆脆地堅香口,仲要唔油呢下緊要嘛!!!粉絲同蛋係我至愛,張粉絲滾左陣之後,再夾番落我放左生雞蛋個碗度食,隻味道好特別,熱既粉絲會痴左啲啲雞蛋花,香得黎又滑嘟嘟,好味!!!
象蛂旁仔幾新鮮,keep到鮮味,入口一咬就斷. 響鈴卷一黎就聞到一陣油味,見個碟有張吸油紙,我先知原來呢間既響鈴卷係自己炸!我buy呢個!個質地係脆唔會似盒裝個隻咁硬,淥左食都仲係脆脆地堅香口,仲要唔油呢下緊要嘛!!! 粉絲同蛋係我至愛,張粉絲滾左陣之後,再夾番落我放左生雞蛋個碗度食,隻味道好特別,熱既粉絲會痴左啲啲雞蛋花,香得黎又滑嘟嘟,好味!!!