2020-11-19
🇭🇰文洪記·呢間係係再興對面既 個日見到佢招牌寫住手打墨魚丸好似好正咁 就去左試😎·紫菜四寶河$48佢個湯底幾好食 嘅真係似啲潮州蠔仔粥咁樣 加埋魚露都幾唔錯😚佢啲豬肉丸 魚蛋 同墨魚丸 全部都唔錯 佢仲有一寶係達豪魚冊 呢個我都係第一次見 佢其實就係一個豬肉餡之後攞一啲魚蛋條包住佢 我覺得呢個特別就特別 但係冇話好好食😂🙊但係佢個麵煮到好淋 係淋到胡左咁 食落真係好麻麻🤭·手打墨魚丸撈麵$48我覺得呢一個質感就好好多啦 至少佢係有啲口感先😂之後佢個墨魚丸係真係超有墨魚味 而且口感唔錯 不過我自己覺得佢係有啲多墨魚味度有少少腥 不過都ok既😏·郊外油菜$18呢個就經典啦 佢係連埋個生菜芯 仲要啲污糟野佢都唔切走 成件事勁唔開胃🤢·#rbyeat#rby港式#rby灣仔·📍灣仔駱克道272號地舖
紫菜四寶河$48
手打墨魚丸撈麵$48