2024-02-02 638 views
盔匠係一間特色小店,佢地有賣荊州「鍋盔」(老闆話可以理解成燒餅)、水果冰乳酪、乳酪奶昔和古法烤番薯,係香港嚟講都算幾特別!鍋盔一共有六個口味,例如羊肉、牛肉、咖喱雞同紅糖豆沙等等,得意嘅係睇住老細整鍋盔嘅成個過程!佢地嘅麵團係每日新鮮做嘅,落單之後老細會即時桿麵團、加芝麻,然後再將扁平的麵團放入 300 度的烤爐烤製!(建議大家買完即刻食,熱辣辣嘅鍋盔真係幾正!)我叫左老細話最受歡迎嘅羊肉鍋盔,鍋盔好香脆,入面夾住帶有孜然粉味道嘅羊肉,味道唔錯,如果下次有機會會再試下其他口味!另外,我仲試左佢地嘅水果冰乳酪,一般大概有 8-9 個口味,例如芒果、玫瑰火龍果、冧酒提子同香橙等等,我試左 7 個口味,比較推薦芒果同冧酒提子口味,依兩個口味較香!整體嚟講,鍋盔同水果冰乳酪都唔錯,幾有新鮮感!

整體嚟講,鍋盔同水果冰乳酪都唔錯,幾有新鮮感!
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)