2023-07-20
雖然之前都嚟過呢邊嘅市集,但都係第一次嚟呢間餐廳食嘢,環境裝修都好靚,俾人一種好高級嘅感覺😘🔸日本紅蟹西柚沙律配柚子油醋汁〰️沙律係用咗柚子汁同埋加咗啲西柚,成個感覺都幾fresh !日本紅蟹肉鮮甜,而且都好多肉,另外仲有鵪鶉蛋,撈埋一齊食,口感同味道又幾豐富。🔸烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁〰️八爪魚都幾滑溜,口感彈牙,沙律加咗啲蘋果好爽甜。🔸烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁〰️龍蝦尾大大隻嘅賣相超級吸引,而且肉質都好鮮甜,好厚肉。仲有個青檸慕斯汁都幾特別,酸酸地咁幾啱我口味。🔸香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁〰️呢個比較fusion啲嘅菜式,賣相都好夢幻,加咗啲好靚嘅花花之餘,仲有啲海鮮泡,味道大大提升。海鮮方面仲有大西洋黑鱈魚,蜆,青口,蝦,非常之吸引。
沙律係用咗柚子汁同埋加咗啲西柚,成個感覺都幾fresh !日本紅蟹肉鮮甜,而且都好多肉,另外仲有鵪鶉蛋,撈埋一齊食,口感同味道又幾豐富。 🔸烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁〰️
八爪魚都幾滑溜,口感彈牙,沙律加咗啲蘋果好爽甜。 🔸烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁〰️
龍蝦尾大大隻嘅賣相超級吸引,而且肉質都好鮮甜,好厚肉。仲有個青檸慕斯汁都幾特別,酸酸地咁幾啱我口味。 🔸香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁〰️