2024-03-22
Chatterbox位於尖沙咀K11 MUSEA嘅Chatterbox, 次次經過都見到有人排隊,聽食過嘅朋友講,所以早幾日知道今日會過嚟行街,所以一早book定枱。文華海南雞飯 $138見到差唔多枱枱都有叫, 一定係餐廳既signature聽講係文華前大廚既招牌菜, 雞肉非常嫩滑,平時唔食雞皮嘅我, 今次到破例食哂d 雞皮😋另外我最欣賞嘅係個油飯, 唔會太油,但入口非常香, 食到想加飯星州海鮮炒貴刁 $128上面配上兩隻大大嘅虎蝦同埋新鮮大粒彈牙嘅帶子, 入面仲有唔少嘅魷魚, 整個炒貴刁都很不錯!蒜茸炒生菜 $56講真,純粹想食多啲菜而嗌多碟炒生菜,睇相諗住細細碟,不抱任何期望。點知上菜係好大碟, 由頭食到尾, 50幾蚊有咁大碟,又好味嘅炒生菜,都算幾抵食。濃香咖喱醬炒琵琶龍蝦 $178見到都係推介菜式,又有龍蝦食,所以叫一碟嚟試吓。 大廚將啖啖肉嘅龍蝦切到一嚿嚿,炸咗再配上香濃嘅咖喱醬,感覺非常新鮮,又惹味!
文華海南雞飯 $138
見到差唔多枱枱都有叫, 一定係餐廳既signature
星州海鮮炒貴刁 $128
蒜茸炒生菜 $56