2022-12-31 21 views
聖誕假後見fd 又奧海城行完街, 搵到奧運站附近新開左呢間餐廳, 入面既佈置好靚🥰🥰就入黎試下~~~ 我地叫左個Christmas & New year Menu🎅🏻!先黎前菜, 包左餐湯同芝麻吞拿魚沙律配芝麻沙律汁🥗蔬菜好新鮮, 配埋芝麻醬零舍開胃, 而4片吞拿魚咬落去都好嫩滑arh 個蜆肉餐湯有粒粒蜆肉嫁😍😍😍前菜仲有份蒜辣椒橄欖油大蝦配脆多士: 蝦肉彈牙新鮮, 而蝦頭亦都帶點蝦膏味, 多士可以配辣汁醬一齊食, 辣辣地刺激味蕾, 不禁食到幾啖添呀!個main 叫左焗金黃法國黃油雞 🐥配 牛油薯紅酒汁: 超級大隻雞, 師傅係上面落左少少麵包糠, 連埋嫩滑既雞肉一齊食, 口感更高層次, 而且出奇地雞胸肉都煮得好淋, 完全唔覺得鞋口, 仲配埋蔬菜一齊食, 可以中和一下雞肉既飽膩感!另外仲包左份聖誕甜品🎅🏻🧇下面用左脆片墊底, 上面放左一球茶味既雪糕, 而且唔會好甜好漏, 為呢餐飯畫上完美句號!最後, 配左一杯紅酒, 飲落去少少苦澀, 但亦都好易入口好順口🍷係個happy ending !!總括黎講呢餐飯既質素, 的確幾高, 雖然價錢稍為貴少少, 但絕對物有所值! 有興奮食西餐既朋友,

個蜆肉餐湯有粒粒蜆肉嫁😍😍😍

總括黎講呢餐飯既質素, 的確幾高, 雖然價錢稍為貴少少, 但絕對物有所值! 有興奮食西餐既朋友, 一定要試呢間呀!