2024-06-14 1412 views
又到我同好姊妹既生日月。雖然喜來稀肉唔係第一次食,但唔想生日正日食到伏野掃興。所以都係揀返有信心保證既餐廳。鐘意呢到燈光暗暗,有氣氛。食物價格親民又高質,菜單最貴嗰款燒肉都係講緊二百幾蚊,仲要份量好多。食燒肉最鐘意就係食多脂肪既部位,燒完既脂肪特別香口。今次揀既兩款肉,一牛一豬,都係我最愛既五花部位。五花肉位於腹部脂肪豐滿既部分, 肉質柔嫩,肥瘦相間。即使我地成掛住傾計燒過龍都唔會鞋口。肉夠嫩,味夠香。秘製醃料味道甜甜地,岩哂我口味。喜來韓豚五花肉生菜任食, 值得一讚係生菜每次放係自助bar 數量唔多。冇哂,職員好快會再refill,所以感覺乾淨又新鮮。配菜同樣都係自助bar任食任拎,有麻油豆芽,芝麻海帶 ,醃蘿蔔同一定唔少得既泡菜。泡菜味道夠哂辣,夾住醃蘿蔔配燒肉,超好味。炸醬麪有驚喜,麪質夠彈牙。最重要係味道唔會太重口味,撈埋配菜荷包蛋同青瓜,味道好fresh好夾。蟹籽紫菜飯團睇菜單就細細份,估唔到實物係咁大碟。剩係睇相都唔洗多講,足料抵食。最後值得一提,呢到職員做野好爽快,又helpful。個爐板燒燶咗,職員好自動自覺幫忙更換。

鐘意呢到燈光暗暗,有氣氛。
食燒肉最鐘意就係食多脂肪既部位,燒完既脂肪特別香口。
牛五花

2024-06-12