2018-12-23 199 views
魔膳廚房係觀塘都開咗好一段日子,如果以前係觀塘食lunch要$60-70真係幾貴,但周圍都加晒價要$50-60又唔算好食,魔膳相對真係抵食鴨胸意粉,原條焗,好香,咁厚肉整到軟身又唔生真係厚切豬扒,第一次食好淋軟,一啲都唔鞋,個汁又好味,不過食完後,隻碟好多油,但真係食得是福,唔好理啲油啦!芝士豬肋骨份量好大,上枱時好香,BBQ source味好重,肉可完全離骨不過咁大塊芝士,但芝士味較淡。另外,點咗個黑松露雜菌意大利飯,外表比其他菜式較平凡,但,但,但原來係咁多樣之中最好味因爲覺得意外地好味,無補影相就食晒,味道好贊,但如果想食到意大利飯正中心硬,佢呢個唔係,不過都係食到粒粒口感,我個人較喜歡呢個熟飯嘅質感。主菜分星期一三五,同星期二四六兩set不同食物連飲品,加錢可選湯或湯連任食沙律吧,主菜咁大份都食唔落個沙律。可加錢轉飲玫瑰菠蘿soda,朋友飲咖啡,都幾香,另外凍檸茶都好清唔會苦澀,如果喜歡茶餐廳過種濃紅茶,呢到唔係,但我就是喜歡佢清香不苦澀味道,我習慣走甜飲。

鴨胸意粉,原條焗,好香,咁厚肉整到軟身又唔生真係

鴨胸意粉

食得是福,唔好理啲油啦!

不過咁大塊芝士,但芝士味較淡。

可加錢轉飲玫瑰菠蘿soda

$65 (Lunch)
鴨胸意粉
  • 香煎帶子黑松露雜菌意大利飯