Hiring
Monthly
$16,000-$17,500
Monthly
2016-05-20 1716 views
今次係我第一次去食EXP,之前好多次經過都好多人排隊。今晚比較夜,成九點先去食晚飯,所以唔洗等位就可以入坐喇!我地三個人去食,叫左五樣野食,其實好多但同行嘅男性朋友就好大食,佢話包底,哈哈!我地分別點左3杯果汁,小食有水牛城雞翼,芝士焗薯配煙肉牛油果醬主菜就有墨汁意粉,三文魚PIZZA同鴨胸炒飯我好鍾意飲果汁,EXP嘅果汁非常吸引我,因為係MIX埋幾款生果嘅juice樣樣我都好想飲,不過最後我揀左杯Capital C $35,係mix左橙,Kiwi同草莓酸酸甜甜好岩我口味,好好飲啊!先講下兩款小食先,因為我覺得雞翼係好普通,加上我又唔係特別鍾意食,所以我好少出街食飯會點雞翼嘅,今次係朋友話食過好味所以要點,就係咁,我終於試到第一次嘅水牛城雞翼喇!嘩~啲雞翼炸得好大隻啊!同堆個醬嘅色完全引起左我嘅食慾,哈哈!咬落去果然冇令我失望,雞翼炸得外脆內軟,個醬係酸酸甜甜,好味!個醬有啲似韓式炸雞,但我覺得EXP炸得好食啲!跟住係我想點嘅焗著塊,係MENU一見到佢個菜名就知唔可以唔點,因為成個配搭都係我好鍾意食嘅材料!芝士!薯仔!煙肉!牛油果!面頭有一大Pat嘅酸忌廉同牛油果醬,好好食好邪惡啊真係
今次係我第一次去食EXP,之前好多次經過都好多人排隊。
今晚比較夜,成九點先去食晚飯,所以唔洗等位就可以入坐喇!

我地三個人去食,叫左五樣野食,其實好多

但同行嘅男性朋友就好大食,佢話包底,哈哈!

我地分別點左3杯果汁,
小食有水牛城雞翼,芝士焗薯配煙肉牛油果醬
主菜就有墨汁意粉,三文魚PIZZA同鴨胸炒飯

酸酸甜甜好岩我口味,好好飲啊!

就係咁,我終於試到第一次嘅水牛城雞翼喇!

嘩~
啲雞翼炸得好大隻啊!同堆個醬嘅色完全引起左我嘅食慾,哈哈!
個醬有啲似韓式炸雞,但我覺得EXP炸得好食啲!
水牛城雞翼
因為成個配搭都係我好鍾意食嘅材料!

芝士!薯仔!煙肉!牛油果!
面頭有一大Pat嘅酸忌廉同牛油果醬,

好好食好邪惡啊真係>W<
雖然煙肉嘅比例唔多,但薯塊都好夠,
三四個人share食就最好喇!因為食得多都易飽嫁!
芝士焗薯塊配煙肉牛油果醬
到個Pasta喇,叫左呢個燒帶子墨魚汁意粉

我對於黑色料理又係零抵抗力的~呵呵!可能我個人重口味嘅關係啦~
意粉上面嘅三粒燒帶子size都OK嫁!又夠厚!
個墨魚汁唔會太稀太水,GOOD!
燒帶子墨魚汁意粉
跟住就係個三文魚PIZZA,賣相好吸引

講真,呢個價錢食咁大塊嘅PIZZA好OK啦~
啲料又足WOR!個PIZZA又焗得幾好味!
不過食果陣會整到成手係汁囉~哈哈~好JUICY嘅PIZZA,我LIKE
煙三文魚紅蔥Pizza
最後個鴨胸炒飯我冇食到啊,因為我怕太飽了!所以就唔評論,
但我見朋友佢地都有係咁食,應該都唔差嘅。

叫左咁多野食,埋單都好似只係500幾蚊,OK喎!
下次要再同多啲朋友一齊黎食!

2016-05-02
$180 (Dinner)
水牛城雞翼
芝士焗薯塊配煙肉牛油果醬