2021-04-10
今天一家人去完Yoho睇戲。之後找食就去了之前食過的上海菜(家上海)去到門口發現好多人排,我地就等了1O分鐘左右入座,入之前我們照做了安心出行檢測。入到去D服務員好有禮貌地說歡迎光臨,我們坐在中間的長方枱感覺舒服,之後看餐牌看看有無出新菜式,有店員亦推介了幾款特色,試下啦。我們首選了麻香雞絲粉皮,因為之前也食過,念念不忘,今次再食与之前水準1樣咁好味,再点了他們的牌子小籠包,皮有小小韌,但汁香撘夠再食了店員推介的冬瓜甫,需要等得耐,但食落嫩滑多汁,小食瓜的我也食了兩片之後点了肉絲炒麵(双面黃)麵真係好脆。值得推介。但今晚去有D不愉快小插曲,對面才枱有枱客唔知話留了甚麼好耐,話追左店員幾次都未到,發難鬧人又問侯人地親人,無品。我心諗人地也是打份工啫,店員也之前有幫你跟進了,無謂咁大?哂吧,店内咁多人,食野一定要等下啦。我一家都覺今餐好滿意