2022-01-08
Involtini 呢一間餐廳並唔容易book。今次既booking都係早一個月前於官網幸運book到,而都係較容易book到既午餐時段。當日入到餐廳好快就安排比入座。餐廳環境亦都喺寬敞舒適。餐廳出名嘅菜式包括有紅蝦意粉🍝同埋Carbonara。不過午市套餐唔包括依兩個選擇,只好單點。今次叫咗午市套餐嘅一個扭扭意大利粉配意大利腸(Strozzapreti Italian sausage)。先來咗個餐前包,味道正常。加咗$38配左當日嘅餐湯,大蒜薯仔湯,粒粒薯仔蓉亦都幾好咬口。Strozzapreti既意粉軟硬程度剛剛好,適中煙韌嘅感覺,係午市套餐亦都係一個可以考慮嘅選擇。Carbonara 既味道亦都好好,真材實料嘅感覺,並唔似得其他普通意粉店用罐頭醬。店員介紹,蛋黃醬用咗純雞蛋黃去整,醬汁凍咗會變硬,所以要趁熱食。整體來講,今次食手工意粉嘅體驗不錯,值得再返嚟食過。臨走前打算再book位,店員講到平日嘅夜晚唔係太full。但個人喺官網上見到fully booked,建議大家可以試吓打電話去book。
當日入到餐廳好快就安排比入座。餐廳環境亦都喺寬敞舒適。