2021-06-12 46 views
今日我地就去左銅鑼灣呢間主打日式法國fusion餐廳食飯🥰 呢到環境好好 晚餐可以揀Dinner menu同5 course menu 配搭吸引又多樣化🤤我地就決定試哂2個menu🥰 坐低店員會先為你介紹menu 各款today chef special 分別有咩食物 非常細心👍🏻order後店員會為你送上熱辣辣既牛角包同cream cheese軟包☺️ 牛角包香脆 軟包芝士味都好香濃 加埋牛油好好食👍🏻 令人不敢對之後落嚟既食物有好大期望😍Dinner Menu係4 course 我地左以下食物:前菜:3揀1 我地揀左Chef special🤩 每日都唔同 今晚係清酒忌廉煮蠔🤤 蠔係半生熟 食落好香濃蠔味 清酒份量岩岩好 帶出蠔既鮮甜味又唔會搶左風頭😋 好creamy好正👅另加前菜:加$80有和牛他他 和牛配上蕃茄粒 放上香脆既多士上 味道微辣 惹味開胃😚餐湯:是日餐湯 係雜菜牛肉湯 有好多牛肉粒 煮到好腍👍🏻主菜: 揀左澳洲M5和牛肉眼 Medium 超級出色‼️‼️ 係近來食過煎得最出色既牛扒😭 肉眼本身牛味已經好濃 加上岩岩好既生熟程度 入口超juicy好腍 點少少鹽/芥末已經💯 真

Dinner Menu係4 course 我地左以下食物:

餐湯:是日餐湯 係雜菜牛肉湯 有好多牛肉粒 煮到好腍👍🏻

主菜: 揀左澳洲M5和牛肉眼 Medium 超級出色‼️‼️ 係近來食過煎得最出色既牛扒😭 肉眼本身牛味已經好濃 加上岩岩好既生熟程度 入口超juicy好腍 點少少鹽/芥末已經💯 真係唔夠味仲可以點旁邊既松露汁👍🏻 配菜既菇 薯仔同長杖西蘭花都一絲不苟 😋

甜品:今晚係一個黑加侖子莓撻 味道酸酸甜甜 加上macaroon 賣相精緻又好味🤤

5 Course Dinner 會多一款Starter 分別有以下食物:
1. Oyster 會揀選時令生蠔🦪 最近當然會係食最大熱既日本令和之怪物生蠔🤤 Jumbo Size 每隻都非常飽滿😍 蠔味唔算好濃 加上青蘋果粒 味道份外鮮甜😋 仲好細心咁提供筷子 確保唔會影響蠔既味道👅

2. 紅蝦他他 用上太平洋紅蝦加上三文魚籽做他他 味道好鮮甜好清新👍🏻

3. 日式岩燒鮑魚 除左M5和牛肉眼之外另一道令我哋覺得非常驚艷既菜式😍 選用韓國鮑魚 口感特別彈牙 以牛油汁作調味 簡簡單單已經非常好食😋

4. 主菜揀咗日本刺身級銀鱈魚🐟 醬汁係青口忌廉汁 係比較濃味既汁 同清甜嫩滑既銀鱈魚好夾👍🏻 加上配菜紐西蘭青口 澳洲煙肉同日本靈芝菇 好豐富😍

5. 甜品可以二選一 分別係Yuzu passion fruit mousse cake同 orange chocolate mousse cake 🍰 我就揀咗後者 我香濃朱古力外殼包掛住香橙mousses cake 味道唔會好甜 高質👍🏻

食咗咁多樣菜式 完全冇一款令我哋失望😚 性價比都幾高 好值得一試🌟