2017-08-23 3846 views
上個月試過『無肉食』嘅素食buffet後,經過見到間『素食分子』一樣都係$68任食,不另收加一,食足90分鐘,所以今次就同朋友和媽咪,三人一早11點15分就去到『素食分子』排定隊,點知一去到就見到門口已經有好多人排隊啦。11:30準時開門,原來大家都係一入去就自己搵位,而我哋入到去就得返六人枱,三人就打橫一排坐,同唔識嘅人同一張枱食飯,已經好耐都無試過啦,不過好明顯食素嘅人都好有善,所以同枱食飯都有傾有講,感覺都好舒服。食物嘅選擇一開始唔算多,當食飽後,才知道原來會再出新菜式,味道唔錯,不過糖水就太甜,中菜款式比我預期中少,而飲品除咗熱水及茶之外,仲有凍豆漿、熱花茶及凍柚子茶,$68任食點都係超值抵食,地點對於住港島東區嘅朋友嚟講,都算方便,可以坐65號小巴到堡壘街總站一落車就到門口,如果搭地鐵就係炮台山站行過去比較方便,北角站都可以,不過就行多少少。至於職員方面,店內有位女侍應笑容及態度都好值得讚賞,反而有個似經理負責收銀嘅高瘦女士就只會對熟客有笑容,生客就比較冷漠。總括:一開始唔好攞太大分量,慢慢食,就可以試到多啲唔同嘅菜式,萬一去到無位嘅話,都可以行過去附近間『無肉食』,我覺得兩

總括:一開始唔好攞太大分量,慢慢食,就可以試到多啲唔同嘅菜式,萬一去到無位嘅話,都可以行過去附近間『無肉食』,我覺得兩間都係好食,收費又一樣,後者中菜款式更啱我口味,只不過無pizza,所以去到堡壘街最多人嘅食肆就係呢兩間啦!
2017-08-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)