2023-04-04 192 views
迷你毛嘅店內好闊落,樓底都算高,唔會有壓迫感,幾舒服!我同朋友2個女仔嚟食,所以揀咗一個主食同兩個甜品😌 店員落單嘅時候有問一齊上定分開上,揀咗上主食先,甜品整好嘅時間預得啱啱好!我哋食完主食店員就主動嚟換碟上埋甜品👍 •🥢 溫泉蛋什菌牛肝菌貓耳朵粉 $100溫泉蛋嘅蛋汁令到個什菌汁流質啲,貓耳朵粉好有咬口,弧形嘅粉可以裝起啲醬汁,什菌味好濃,不錯~•🥢 法式多士 $80切開法式多士見到入面以為好厚實,但食落係外脆內軟!好香奶油同蛋味,感覺外層已經包咗少少焦糖脆面,所以無另外附糖漿都好夠甜;另外仲配咗雙色雪糕(雲尼拿味同朱古力味)、可可脆米、橙同糖霜,又靚又好食!•🥢 蘋果酥盒 $80呢個賣相更加靚!有一個金黃色嘅蘋果放咗喺個細細地嘅酥皮盒上面,蘋果去咗皮,反而有一層啫喱包住,入面嘅蘋果唔係新鮮嘅爽脆蘋果,應該係醃漬/煮過變到淋身,最入面仲釀咗啲蘋果粒粒,好有層次同驚喜!雖然下面嘅酥皮盒好細,但好脆,加埋蘋果有個對比幾唔錯!另外外圍都仲有啲青蘋果片、餅碎、忌廉同果醬添~•🥢 焙茶燕麥朱古力 $45🥢 Bailey朱古力 $42夜晚嚟食就唔飲咖啡啦,叫咗兩杯朱古力,兩杯拉花都唔同~ 不過

🥢 溫泉蛋什菌牛肝菌貓耳朵粉 $100
溫泉蛋什菌牛肝菌貓耳朵粉

🥢 法式多士 $80

🥢 蘋果酥盒 $80

🥢 焙茶燕麥朱古力 $45
🥢 Bailey朱古力 $42
夜晚嚟食就唔飲咖啡啦,叫咗兩杯朱古力,兩杯拉花都唔同~ 不過呢兩杯就有啲失望啦,一嚟唔夠熱,二嚟都幾稀,焙茶同Bailey味都有,但唔夠朱古力味,整體比較淡......
溫泉蛋什菌牛肝菌貓耳朵粉