2023-05-30 53 views
同事今日升職請食飯,帶我地幾個去公司附近食酒鍋。今餐食完絕對顛覆你我對火鍋店的想像!!!一埋位個侍應就介紹我地叫「酒火入鍋」,事關佢呢個鍋有好多款口味,岩曬我地多人試唔同口味,而且都幾有特色,出面少有。例如: 蕃茄波士頓龍蝦火鍋真係第一次見,平時成日食但無諗過會打邊爐既清湯蘿蔔牛腩鍋; 同埋仲有最大路既四川麻辣鍋及潮州沙嗲鍋。一碟賣相好靚嘅掛架頂級安格斯牛小排,望落去就知道係高質素啦!並唔係坊間外面嗰啲合成肥牛。一入口就牛味濃,又唔羶,每一片都好大塊,真係好正呀!我同事對呢盤肥牛讚不絕口,仲要讚咗幾日添😂真係好睇又好食😋鍾意食嚮鈴嘅我哋,第一時間就嗌咗個即炸手工雙層芝士漢堡味嚮鈴卷,可以吸收湯底嘅味道,格外入味好食。橙紅色珊瑚蚌好鮮艷,爽口彈牙,帶海水鮮味。手打墨魚丸唔會有雪味,比起平時食到嘅更加彈牙。芝士竹輪卷真係食完一件又想再食多件毛肚確是很爽口,爽脆可口好有水準👍仲有啲頭肥鵝腸,夠哂肥美,索左湯又煙煙韌韌咁,真係幾架食😋