2017-11-22 300 views
我覺得新斗記係一間值得排隊等半個鐘既酒樓黎, 而且等應服務好周到, 經常為我地換碟, 照顧到我地需要, 讚得一讚葱香蒸龍躉, 葱粒再加埋蒸魚豉油令味道會慢慢滲入魚肉內,令入口感覺更佳, 龍躉的魚腩脂肪肥美肉質嫩滑,是整條魚中最好吃的部份, 成條魚好快畀我地拆骨清晒所有肉了! 百花釀蟹鉗, 這一個菜式係我喜歡的炸物之一,蝦肉的鮮甜,經炸過後的甘香,真的很美味。呢蟹鉗包到很大隻,滿口是鮮甜的蝦味,再加上新鮮的蟹鉗肉,真的是絶配, 點一點醋黎食, 鮮味提升芝士焗波士頓龍蝦, 再配伊麵底, 價錢只係298蚊, 非常之抵, 分量非常多添! 味道好,波士頓龍蝦又啖啖肉,伊麵吸盡芝士龍蝦汁精華,好飽好夠食!