2022-12-01
天氣終於開始凍🙈,好想食啲熱辣辣嘅嘢,所以就諗起左老闆娘米線。之前已經黎食過好多次,所以大概都知道攻略。第一,check 老闆娘米線社交平台睇吓佢今日有冇開 (通常晏就5點開到10點)第二,有定心理準備排隊🙊可能大家都覺得凍㗎,今日以為自己5點到已經好早,點知去到前面都有十多個人排隊 😂😂 不過半個鐘內都慢慢咁入座,比起以前,老闆娘米線裝修左,又擴大左,所以都快左。因為老闆堅持每碗都要獨立煮一次,所以坐左入去都要等30分鐘先陸續會有野食😇 我大概5點到,5點半入座,6點有野食。如果唔係一開鋪around 5點去,通常都要排1.5小時到2個鐘 🙈 佢既玩法系$48蚊包湯底+一款小食,追加小食每款$12蚊,支裝野飲另計。不過提一提,老闆娘小食偏大份。如果正常食量既女仔,建議最多2份小食,唔好做大嘥鬼嘛 ☺️ 多啲朋友黎食就可以試多啲小食😛 推薦湯底:🌟麻酸辣🥰:酸酸辣辣比較開胃,而且個酸味同出面米線鋪唔同,值得一試。🌟麻辣湯:老闆娘既麻辣湯底系特別香,所以如果有麻辣愛好者,不妨一試。推薦小食🌟招牌酥炸雞球(基本4舊):呢個系老闆娘皇牌,新鮮炸出,外脆內多汁,基本上每枱必點 🌟蒜香椒鹽雞翼(3
第二,有定心理準備排隊🙊
推薦湯底:
推薦小食
🌟蒜香椒鹽雞翼(3隻):香脆可口,表面灑有五香粉,襯米線一齊食一流😍😍
🌟野菌腐皮卷(6舊):以前見過老闆娘職員包緊,相信系自家製,表面脆口內裡多汁,如果唔想食太多肉,呢個系一個不錯既選擇。
老闆娘米線一直系我心目中米線no.1,除左米線好味,湯底濃郁好味,配菜亦十分出色 🥰🥰 不過如果唔鍾意排隊嘅朋友仔,就要考慮下啦!🙊🙊
味道:🌼🌼🌼🌼🌼
服務:🌼🌼