2022-09-08
今日放假,所以就帶咗媽咪去試下屋企附近嘅fusion 菜餐廳。之前聽人講過好好食,而且待應嘅服務態度仲好好,今日有幸我同媽咪都可以去試下😍先黎個前菜FoieGras & Fruit Tomato🌟🌟賣相好靚!非常清新嘅🍅🍅日本蕃茄夾住味道濃郁嘅鵝肝。口感非常creamy。🦢🦢鵝肝用蜜糖同味噌醃製過,味道甜甜地,但又有好濃郁嘅味噌味!再配埋柚子醋同紫蘇葉呢d配料。味道非常清新🌱1/2 Yellow Chicken(Limited)🌟🌟呢個雞係有限量供應,佢係成隻用被備長炭燒熟。成隻雞燒到勁靚。完全睇得出廚師嘅功力十足!🐔🐔雞肉非常入味,而且肉質好嫩。加埋清甜爽脆的沙律菜🥗🥗。真係好食!連媽咪都讚好嘅菜式!Beef & Melon🌟🌟呢個又係必食嘅主菜,🐂🐂牛肩肉煮得非常出色。外面煎到少少香口,將所有嘅肉汁鎖住喺牛肉入邊。咬開嘅時候,牛肉味非常濃郁。再配埋特製嘅哈密瓜🍈🍈釀土菌,成個配搭特別得來,又非常鮮味。超好食。呢度啲嘢食好味到連媽咪都食唔停!仲不停問我幾時會再同佢黎呢度食飯!
呢個雞係有限量供應,佢係成隻用被備長炭燒熟。成隻雞燒到勁靚。完全睇得出廚師嘅功力十足!🐔🐔雞肉非常入味,而且肉質好嫩。加埋清甜爽脆的沙律菜🥗🥗。真係好食!連媽咪都讚好嘅菜式! Beef & Melon🌟🌟呢個又係必食嘅主菜,🐂🐂牛肩肉煮得非常出色。外面煎到少少香口,將所有嘅肉汁鎖住喺牛肉入邊。咬開嘅時候,牛肉味非常濃郁。再配埋特製嘅哈密瓜🍈🍈釀土菌,成個配搭特別得來,又非常鮮味。超好食。