2016-11-26
我呢個邊爐精,一星期打足7日邊爐都可以😁 其實打邊爐可以打得好富貴,亦可以平民價,但最緊要係食材質素,用料新鮮!呢間餐廳除左有比較common既麻辣湯底,醉雞鍋⋯ 特別之處,每日有不同炖湯,可以飲,又可以打邊爐😋炖烏雞鍋😋 足料👍🏻封門牛+牛肩脊老闆好窩心,見我地少少,特別出碟雙拼,等我地可以試多啲不同美食!封門牛,牛味十足,唔係度度食到!封門牛係牛嘅橫膈膜下嘅一塊肉,每隻牛只有兩條,可想而知有幾咁矜貴!今日老闆攞到貨,我地有口福😁牛肩脊,肥瘦適中,肉質不韌😋!不過有封門牛係度,會被比下去😁韮菜餃,皮薄饀靚👍🏻蝦丸(好似係⋯ 唔記得左個名😅)夠新鮮👍🏻除左邊爐食材,仲有生蠔食😋美國蠔我一向唔太喜歡,尤其珍寶蠔,得個大字,但無蠔味!但呢款美國生蠔,爽口甘甜!今日真係好口福,有咁多不同既新鮮材料,店舖唔太華麗,但誠意十足,值得推薦!
炖烏雞鍋😋 足料👍🏻 封門牛+牛肩脊
牛肩脊,肥瘦適中,肉質不韌😋!不過有封門牛係度,會被比下去😁 韮菜餃,皮薄饀靚👍🏻 蝦丸(好似係⋯ 唔記得左個名😅)夠新鮮👍🏻 除左邊爐食材,仲有生蠔食😋美國蠔我一向唔太喜歡,尤其珍寶蠔,得個大字,但無蠔味!但呢款美國生蠔,爽口甘甜! 今日真係好口福,有咁多不同既新鮮材料,店舖唔太華麗,但誠意十足,值得推薦!