2022-10-23 69 views
係太子附近行行下街,意外睇到一間新開冇幾耐既越南料理店,心諗比個機會新舖頭支持下小店,冇諗過意外發現呢間食店CP值極高極抵食😍😍而且店員們都很nice,是年輕人在打理,值得支持😆◾️香烤豬頸肉撈檬 $56一睇到已經好驚艷🫢因為好大碗,占左大半碗既豬頸肉,另外仲有青瓜絲,紅蘿蔔絲,花生🥜料多到已經見唔到檬粉🤣🤣我個人中意落多d魚露,因為想浸晒d粉比較入味。豬頸肉實在太好食😋!佢唔係果種切到好薄身,而且非常香口,混合酸酸甜甜既檬粉食,好正呀😍好開胃。◾️招牌火車頭湯粉 $60湯粉都可以揀檬粉、河粉或者金邊粉,食得越南野當然揀檬粉😎中意食牛而又貪心既就可以揀呢個火車頭喇!有齊牛肉、牛丸、牛腩、牛展。牛肉仲要係粉粉嫩嫩既顏色,一d都唔韌,牛丸亦都夠彈牙😋。仲有厚切扎肉添,非常多料!◾️越式炸春卷 $32絕對要絕介!外層夠香脆!中間係粉絲,木耳絲,紅蘿蔔絲混合,好香口,外脆內煙韌,而且夠晒大舊,基本上食呢個小食已經飽6成😆重點先係$32!好抵食呀~◾️越式法國麵包 $42呢一款係靚女店員推薦,一開頭睇到個菜名的確唔多吸引我,以為係蒜蓉包既朋友,點知來到,係好似熱狗咁夾餡。中豬間有青瓜絲、蕃茄,沙律醬,仲

◾️香烤豬頸肉撈檬 $56

◾️招牌火車頭湯粉 $60

◾️越式炸春卷 $32

◾️越式法國麵包 $42
呢一款係靚女店員推薦,一開頭睇到個菜名的確唔多吸引我,以為係蒜蓉包既朋友,點知來到,係好似熱狗咁夾餡。中豬間有青瓜絲、蕃茄,沙律醬,仲會夾一款肉,可以揀雞肉,豬肉或者扎肉,外層法包都烤到好脆口,所有料一齊咬味道超級讚!🥺

◾️椰汁紅豆冰 $18
紅豆夠沙,椰奶唔算好甜,正呀!

整體來講呢間食店超級推薦大家幫襯,店員亦都好nice,最後有向我地推薦佢地既甜品🍮但真係太飽食唔到,下次一定再幫襯😆呢餐食到咁都只需要$200!CP值爆燈!