今日晏晝食下午茶,因為時間已經唔早,所以想有啲輕食,諗起想食麵,美孚區嘅選擇其實都算多。但車仔麵就得一間啱啱醒起原來有一間新開嘅車仔麵,於是乎特登行去睇吓。因為係原有嘅茶餐廳分店,所以喺原有茶餐廳門口張貼咗告示,我哋沿着告示一直行到街尾就搵到呢間車仔麵店。可能因為新開嘅關係,同埋地點有啲唔就腳,所以入邊一個客人都冇,我叫咗一個外賣係簡單嘅三餸麵拎走埋單$44,價錢合理。好快就得拎走。返到屋企一開覺得好有誠意,因為有一世碗嘅蒜蓉菜甫冇問自動擺咗喺入邊,車仔麵有菜譜真係好開心!我叫咗貢丸滷水雞翼牛肚狗仔粉,我覺得每樣餸都好好味,尤其是喺公園非常之彈牙出色拍得住另外一間連鎖車仔麵店x年~個湯亦都好夠味我特登飲咗幾啖,試吓會唔會過咗一陣好口渴,又唔會喎!我覺得呢間車仔麵非常唔錯,一定會有下一次!希望下次小店可以收八達通唔係淨係收現金啦~

自動附送菜甫
TakeAway