2022-05-15 152 views
前排復活節有連假冇事做,朋友又有空得閒,於是便建議一齊去長洲揾食,本身都只係諗住揾下啲小食食下咁,啫係長洲大魚蛋嗰啲,但係後尾上網google 揾到呢間餐廳評價好似都不錯,於是乎就一齊去咗呢度排隊嘗鮮啦😝😋-去到長洲之後,呢間鋪唔算難搵嘅,不過喺橫街窄巷入面,要留意番。但係個問題係勁多人排隊🥹可能係因為假期啦,我哋去嗰日勁多人,本身店面已經唔大,我哋又冇book位,於是乎就等咗差唔多兩個鐘先有得食😭😭😭不過好嘢是值得等待的!!!!-漫長嘅等待過後!等緊我哋嘅係美食!!!😋 入到去店員嘅服務態度都幾好幾friendly😝 問佢哋嘢都肯答你,我哋叫咗三樣嘢,分別係真•卡邦尼意粉、土製炸蛋同埋All day breakfast🥹—————————我係分界線—————————土製炸蛋($49)我哋一入到去坐低嘅時候店員就問我哋會唔會叫呢個,可能係因為製作需時 🤔🤔所以我諗想食嘅話就要一早叫定好啦。上菜嘅時候隻蛋仲係有少少煙!應該係新鮮煙炸好!切開入面係流心蛋,蛋味好濃,出面嘅肉碎調味亦都不錯,有肉味得嚟亦唔會蓋過入面嘅蛋味。佢係跟配薯條嘅,但因為嗰日我哋食得太飽,所以都冇食晒啲薯條🤭但薯條係幾
—————————我係分界線—————————
土製炸蛋($49)
我哋一入到去坐低嘅時候店員就問我哋會唔會叫呢個,可能係因為製作需時 🤔🤔所以我諗想食嘅話就要一早叫定好啦。上菜嘅時候隻蛋仲係有少少煙!應該係新鮮煙炸好!切開入面係流心蛋,蛋味好濃,出面嘅肉碎調味亦都不錯,有肉味得嚟亦唔會蓋過入面嘅蛋味。佢係跟配薯條嘅,但因為嗰日我哋食得太飽,所以都冇食晒啲薯條🤭但薯條係幾脆幾香嘅。
All day breakfast ($80)
要知道,出面食一個all day breakfast 閒閒地都要過百蚊,喺呢間鋪頭見到咁平,緊係唔執輸!!!叫返個全日早餐試下順便打個港女卡🤪🤪errr個all day breakfast 包幾樣嘢,分別係蛋、多士、焗豆、香腸、煎薯餅同埋沙律,蛋可以揀炒蛋or 煎太陽蛋,我哋就揀咗炒蛋。
炒蛋嘅蛋味幾濃,而且啲蛋都幾滑,唔會整得太老,而佢其他嘢就同出面嘅all day breakfast 差唔多,多士烘得好脆!!
真•卡邦尼意粉($80)
呢個係咁多樣嘢入面我最滿意最鍾意的!要知道我哋平時食嘅港式西餐廳入面嘅卡邦尼意粉都係加哂cream嗰啲,但真正嘅carbonara 係用蛋黃嚟整個汁!要揾到間正宗嘅carbonara真係唔易,好彩呢度俾我揾到😭一上碟嘅時候店員會細心咁同你講要食咗呢個先,因為凍咗之後啲汁會好難撈,然後佢會喺你面前刨返啲parmesan cheese 落去!食落口嘅蛋味好足同啱啱刨上去嘅Parmesan cheese配合得好好,唔會互搶!!果然冇改錯名🤭🤣🤣然後佢嘅意粉亦都好彈牙好有咬口,唔錯唔錯!
整體嚟講好滿意!但排隊時間真係太長😭😭如果去嘅話真係要平日排會好啲🥹🥹🥹
  • 土製炸蛋
  • 真·卡邦尼意粉