2018-09-19 861 views
大角咀,一個擁有無數高質素食店既地方,今次就同朋友揀左呢間評價好高既金船長,大約7點半黎到餐廳,入到去原來已經接近滿坐。要講呢一間餐廳招牌菜一定係佢自家出品既黑松露菌醬PIZZA,所以就以呢個菜式作為今晚既開始。黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩,餐廳提供3種食法:1.     感覺PIZZA 原味同口感2.     配合自家製提子果醋享用3.     加上有機沙律和自家製提子果醋一齊食  呢個PIZZA 總共6塊,先講原味,可以感受到PIZZA 香脆口感,入面非常鬆軟,第一口已緊感受到黑松露既香氣,而芝士份量適中,唔會令到你覺得好(溜)。白汁忌濂汁燴紐西蘭青口,呢個菜非常有驚喜,青口鮮甜,忌濂汁好入味,口感CREAMY,非常出色,絕對值得一試。香煎法國鵝肝膽(3oz)蘋果沙律,鵝肝一直都係我最愛既菜式,所以一見到MEUN 已經即刻ORDER左,鵝肝配多士永遠都唔會錯,但有少少失望係因為多士唔夠香脆,不過鵝肝好厚身,入口即溶,而伴碟既蘋果沙律亦非常美味。 燒紐西蘭羊架(8oz)終於到全晚既主菜,5成熟既羊架,羊架非常新鮮,肉汁豐富,而且非常香口,配合黑椒汁令羊架更入味。甜味是金船長梳乎
黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩,餐廳提供3種食法:
1.     感覺PIZZA 原味同口感
2.     配合自家製提子果醋享用
3.     加上有機沙律和自家製提子果醋一齊食
燒紐西蘭羊架(8oz)
甜味是金船長梳乎厘(原味) 梳乎厘除左原味,仲有朱古力、橙味同埋薑味。我一向都唔太喜歡太甜既甜品,不過呢個梳乎厘絕對適合鐘意唔甜既朋友,食落每一啖都好似棉花咁,而且底部有沙糖造成既脆底。
黑牛
呢間餐廳令一樣出色既對方係飲品,有差不多十種既特色飲品,而今次就揀左黑牛,濃原既朱古力配合可樂,黑襯黑的配色,十分有風味。
雖然位於大角咀區,但不愧為網上人氣高企的店,值得推介。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩
  • 黑牛